Sok: “Čaka nas težka sezona, liga bo spet izenačena”

RK Maribor Branik prehaja v sklepni del priprav na novo sezono v ligi NLB. Mariborčani so v času priprav pod taktirko novega trenerja Luke Žvižeja odigrali kar nekaj pripravljalnih tekem in skozi tekme stopnjevali formo.


“Priprave se počasi bližajo koncu, v petek imamo še zadnjo pripravljalno tekmo in potem se začne zares. Lahko rečem, da smo res dobro trenirali, odigrali kar nekaj tekem in počasi dobivamo pravo podobo. Takšno kot si jo želimo tudi med sezono. Na pripravljalnih tekmah smo lahko tudi videli, da nas čaka še precej dela, ampak vseeno sem mnenja, da lahko gremo samozavestno v sezono. Čaka pa nas vsekakor ena težka sezona, liga bo spet zelo izenačena in vsako tekmo bo potrebno iti na glavo,” je ob sklepnem delu priprav na sezono 2021/2022 dejal kapetan Maribora Tadej Sok.

“Ne glede na to, da imamo mlado ekipo, bomo šli vsako tekmo na zmago, na koncu pa bomo videli kam nas bo to pripeljalo. Verjamem, da bomo izpolnili cilje, ki si jih je klub zadal v letošnji sezoni. V prvi vrsti pa si želimo predvsem, da bi sezona potekala brez prekinitev in da se končno na tribune vrnejo tudi gledalci,” je o ciljih za novo sezono povedal Sok.

Mariborčani bodo prvo tekmo v novi sezoni lige NLB odigral prihodnjo soboto (11. septembra), ko bodo gostovali v Celju. Prva domača tekma je na sporedu v 2. krogu, ko v dvorano Tabor prihaja MRK Ljubljana.

Pripravljalne tekme Maribora:

Gorišnica – RK Maribor Branik 25:29
RK Maribor Branik – HC Graz 28:27
RK Maribor Branik – HC Dukla Praga 25:20
RK Maribor Branik – HC Fuchse 29:19
HD Kriens – RK Maribor Branik 25:15
Nexe Našice – RK Maribor Branik 30:25

Komentarji