Presenečenje na Danskem: Aalborg izgubil uvodno tekmo državnega prvenstva

Danski klub Aalborg Handbold je včeraj doživel prvo šok terapijo v novi sezoni. Klub, ki si v prihodnje prizadeva biti redni udeleženec FINAL4 turnirja EHF Lige prvakov, je na prvi tekmi danskega državnega prvenstva klonil proti Sonderjyskeju z 28:29.


Danski rokometni privrženci so bili včeraj priča prvemu presenečenju ob začetku državnega prvenstva. Sonderjyske je na kolena spravil lanskoletnega finalista Lige prvakov Aalborg Handbold in dosegel prvo zmago v danskem prvenstvu.

Aalborgu se je poleti iz španske Barce pridružil tudi islandski superzvezdnik Aron Palmarsson, ki je veljal za eno najodmevnejših okrepitev pred sezono 2021/2022. Če je bil Palmarsson pri Barci navajen zmagovati praktično vsako ligaško tekmo, pa je že na svojem prvem nastopu v danski ligi za Aalborg doživel šok. 

Včeraj se je s porazom Aalborga končal tudi niz neporaženosti Palmarssona v državnih prvenstvih – po 87 tekmah (86 zmag, 1 remi) je islandski zvezdnik prvič doživel poraz v državem prvenstvu.

Na drugih tekmah danskega državnega prvenstva je Mors-Thy izgubil proti Holstebru z 24:30, Frederica je premagala Bjerringbro z 28:26, GOG pa je s prepričljivo zmago nad Ribe-Esbjergu prevzel prvo mesto.

 

FOTO: Aalborg Handbold Facebook

Komentarji