Celjani z zmago potrdili prvo mesto po rednem delu

Na prvi tekmi 19. krogu lige NLB smo v hramu slovenskega rokometa spremljali dvoboj vodilnih ekip med RK Celje Pivovarna Laško in RD Riko Ribnica. Celjani bi z zmago prednost na lestvici povečali na 6 točk in si s tem zagotovili prvo mesto po rednem delu prvenstva in najboljše izhodišče za nadaljevanje. Ribničani bi z zmago prišli le na 2 točki zaostanka do Celja.


Celjani so v tekmo vstopili nervozno, saj so zapravili prve tri napade.  Vse do 15. minute smo spremljali zelo izenačeno srečanje in igro gol za gol. Dobre predstave sta prikazala tudi oba vratarja: Miljan Vujović (Celje) in Nebojša Bojić (Ribnica). V 15. minuti pa so Celjani kot prvi na tekmi po zadetku kapetana Davida Razgorja prišli do dveh zadetkov prednosti (10:8). Do 19. minute je domačinom prednost uspelo povečati še za gol (12:9). Nato pa do konca polčasa skorajda enosmeren promet. Celjanom je uspelo doseči le še zadetek, medtem ko, so na drugi strani Ribničani s petimi goli rezultat do polčasa uspeli preobrniti sebi v prid in tako na odmor odšli s prednostjo zadetka (13:14).

Začetek drugega polčasa je bil zalo podoben prvemu. Vse 39. minute in rezultata 18:18 je bil drugi polčas izenačen. Nato pa so gostitelji uspeli izkoristiti vse priložnosti, ki jim jih je z obrambami priigral Miljan Vujović. Tako so z delnim rezultatom 4:0 prišli do vodstva 22:18 in prvič na tekmi uspeli narediti malo večjo razliko. Gostje so svoj nov zadetek dosegli šele po 8. minutah strelskega posta. A to k priključitvi ni pomagalo, saj so Celjani v nadaljevanju prednost le še povečali in tako v 52. minuti prišli do šestih golov prednosti (25:19) in tako praktično že določili zmagovalca. V 55. minuti so po zadetku mladega Tima Cokana prišli do največje prednosti na tekmi in sicer sedmih golov (27:21). Do konca tekme se ni zgodilo več nič pretresljivega in Celjani so tekmo dobili z rezultatom 29:23.

Pri domačih je bil z 9 zadetki strelsko najbolj razpoložen David Razgor, pri gostih pa so po 4 gole dosegli Gašper Horvat, David Kovačič, Rok Setnikar, Jan Pucelj in Risto Vujačič. Celjane sedaj čakata dve zaporedni tekmi v ligi prvakov proti Barceloni in Flensburgu nato pa bodo v ligi NLB gostovali v Ormožu. Ribničani pa bodo v naslednjem krogu gostili ekipo Loke.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RIKO RIBNICA 29:23 (13:14)
Razgor 9, Šarac in Cokan 4; Horvat, Kovačič, Setnikar, Pucelj in Vujačić po 4

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji