Velenje se je z zmago približalo Ribnici

Druga tekma današnjega dne je bila odigrana v Rdeči dvorani v Velenju. V goste je prišla ekipa Slovenj Gradca. Motivirani Korošci so bili odločeni, da bodo favoriziranim Velenjčanom poizkušali prekrižati načrte.


Tekmo so zadetkom odprli rokometaši Slovenj Gradca. Gostje so imeli na začetku priložnost, da bi povedli tudi z lepo razliko, a je domačine reševal Emir Taletović. Zaradi njega so Velenjčani ostali v rezultatskem stiku. Tako je bilo vse do 11. minute, ko sta se ekipi menjavali v vodstvu. Nato pa so Velenjčani povedli z dvema goloma prednosti (6:4). Gostitelji so nato prestavili prestavo višje in prednost začeli povečevati. V 21. minuti so tako prišli do prednosti štirih zadetkov (9:5). S tem so prisilili gostujočega trenerja Sebastjana Soviča v minuto odmora. Korošcem rezultata do konca polčasa sicer ni uspelo znižati so pa vseeno ostali na štirih golih zaostanka. Polčas se je tako končal z rezultatom 14:10 v prid domače ekipe.

Velenjčani pa so v začetku drugega polčasa naredili odločilno prednost osmih zadetkov (20:12). Slovenjgradčani so z dvema hitrima zadetkoma zaostanek zmanjšali na šest golov (20:14). Nalet gostov je z minuto odmora prekinil trener velenjskih os Zoran Jovičić. To mu je tudi uspelo, saj je prednost nihala med šestimi in sedmimi zadetki. V končnici tekme se je gostom uspelo približati na pet zadetkov za kaj več pa jim je zmanjkalo časa in moči. Tako so Velenjčani slavili z rezultatom 28:22. Tako so se Ribničanom približali le še na dve točki zaostanka.

Pri Velenjčanih je bil najbolj razpoložen Miha Kavčič s 6 zadetki, pri Slovenjgradčanih je s 7 zadetki izstopal Rok Cvetko. Velenjčani v naslednjem krogu gostujejo v Trebnjem, še pred tem pa jih čaka dvoboj pokala EHF z Ademar Leonom. Slovenj Gradec pa bo v naslednjem krogu gostil ekipo Kopra.

GORENJE VELENJE : SLOVENJ GRADEC 2011  28:22(14:10)
Kavčič M. 6, Verdinek 5; Cvetko 7, Pajt, Štrumpfl in Grobelnik po 3

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji