Celjani z zmago zaključili sezono

Zadnji krog lige za prvaka nam je postregel s tekmo vseh tekem. Derbi pokalnih in državnih prvakov, tekmo najboljših ekip v Sloveniji v zadnjih letih dvoboj med ekipo RK Celje Pivovarna Laško ter RK Gorenje Velenje.


Tekma, ki ni odločala več o ničemer je minila v mirnem vzdušju pred tekmo pa so se od celjskih gledalcev poslovili nekateri domači rokometaši. Začetek tekme je bil zelo izenačen. Videli smo veliko menjavanja v vodstvu posledično si nobena od ekip ni priigrala višje prednosti. Gostje so si najvišjo prednost v prvem polčasu priigrali v 16. minuti po zadetku Matica Verdineka in sicer (7:9). Celjani si prednosti višje od 1 gola niso mogli priboriti. Polčas v Zlatorogu je pripadel Velenjčanom, ko so po dveh zadetkih Domna Tajnika na odmor odšli s prednostjo 1 gola (13:14).

Tudi začetek drugega polčasa je minil v zelo izenačenem ritmu. Domačini pa so si v 40. minuti tekme po zadetku Josipa Šaraca prvič na tekmi priigrali 2 gola prednosti (20:18). Gostje nato pravega odgovora niso več našli in tako so Celjani počasi višali svojo prednost. Najvišja prednost domačinov je po zadetku Branka Vujovića znašala 5 zadetkov (29:24). Velenjčani so do konca tekme prednost le uspeli malenkost zmanjšati, a kaj več od 4 golov jim ni uspelo (30:26).

Pri domačih je bil s 7 zadetki najbolj razpoložen Branko Vujović, s 3 goli so se za njem zvrstili Rok Ovniček, Josip Šarac ter Domen Makuc. Pri gostujočih rokometaših pa so kar štirje igralci dosegli po 5 zadetkov in sicer: Domen Tajnik, Matic Verdinek (najboljši strelec letošnje sezone), Miha Kavčič in Aleks Kavčič.

ZANIMIVA NASLEDNJA SEZONA?

Celjani so se tako na najlepši možen način poslovil od domačih gledalcev, Velenjčani pa so dali vedeti, da se nam v naslednji sezoni obeta zanimiva bitka v boju za državno krono.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE  30:26 (13:14)
Vujović 7, Ovniček, Šarac, Makuc po 5; Tajnik, Verdinek, Kavčič M., Kavčič A. po 5

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji