Celjani začenjajo peklenski niz tekem

Rokometaše Celja Pivovarne Laško čaka v četrtek zaostala tekma 7. kroga EHF Lige prvakov, za uvodni preizkus pripravljenosti na izjemen niz tekem v naslednjem mesecu, jih po dolgotrajnem potovanju najprej čaka Nantes.


Ekipi Nantesa in Celja Pivovarne Laško bi morali sicer prvo tekmo v tej sezoni odigrati 18. novembra, a je bilo srečanje 7. kroga tik pred odhodom v Francijo odpovedano, saj so v taboru gostiteljev takrat potrdili večje število okužb s koronavirusom. Navkljub vsem težavam sta ekipi nato teden dni kasneje odigrali tekmo v 8. krogu EHF Lige prvakov v Celju, kjer je ob slabi igri domače ekipe, takrat visoko slavil francoski klub.

Dva meseca in pol kasneje so rokometaši Celja Pivovarne Laško sedaj le odpotovali v Francijo, kjer se bodo v zaostali tekmi pomerili z ekipo, ki se je v zadnjih sezonah povzpela v vrh francoskega rokometa, svoj pečat pa že pustila tudi v Evropi. HBC Nantes je bil namreč v sezoni 2017/18 finalist lige prvakov, ko je v polfinalu premagal Pariz, v finalu pa izgubil z Montpellierjem. Sezono kasneje so v četrtfinalu izgubili z Barcelono, lani pa nastopali v Pokalu EHF, ki je bil zaradi koronavirusa kasneje odpovedan, v preteklosti pa so že bili dvakratni finalisti tega tekmovanja. Za Nantes danes nastopa tudi bivši član našega kluba, Rok Ovniček, ki je tja prestopil po sezoni, v kateri sta se ta dva kluba prvič v zgodovini srečala med sabo. Francozi so slavili na domačem igrišču, v Celju pa se je tekma, po izjemnem povratku pivovarjev, končala z neodločenim rezultatom. V letošnji sezoni jim je tekmovanje močno krojil koronavirus, tako so v ligi prvakov morali prestaviti tri tekme, ki jih čakajo sedaj v mesecu februarju, začenši to s Celjem, ki ga prav tako čaka še zaostala tekma z Zagrebom. Prav tako morajo tudi v francoskem prvenstvu, kjer so trenutno peti, odigrati tri zaostale tekme, kar pomeni, da jih čaka resnično naporen koledar, a bodo kljub temu v naslednjih 31-ih dneh odigrali tekmo manj od Celja, saj bodo tekme domačega prvenstva igrali kasneje.

V tekmi 8. kroga te sezone, so v Celju domačini zamudili priložnost za presenečenje, ko je takrat sicer manjkal steber obrambe Poteko, a še več igralcev je manjkalo tudi v taboru gostov. Francozi so neusmiljeno kaznovali vse napake celjske ekipe, odločilno razliko pa naredili na začetku drugega polčasa, po kateri se domačini niso uspeli več vrniti ter ogroziti zmage Nantesa.

Brez težav pa v taboru slovenskih prvakov niso niti tokrat. Čeprav so se januarja dobro pripravljali, so vmes seveda pogrešali reprezentante, poleg tega pa so se ves čas pojavljale še manjše poškodbe, oziroma še težave od prej. Tik pred odhodom so ostali še brez Lebana, ki se je lažje poškodoval na enem zadnjih treningov. Poleg njega v Francijo niso odpotovali niti vratar Ivić, ki ima težave s komolcem, Marguč, ki še ni nared za povratek na igrišče, Grebenc, ki okreva po operaciji ter Kljun, ki ima prav tako težave s poškodbo. V zadnjih dneh sta se z virozo soočila Šarec in Vujović, strah pred okužbo s koronavirusom pa so ovrgli PCR testi, ki sta jih tako, kot celotna ekipa, opravila pred odhodom. Navkljub vsem težavam pa Celjani v Francijo odhajajo z željo, da prikažejo dobro predstavo proti ekipi, ki jo je večina ob osem milijonskem proračunu pričakovala precej višje, trenutno pa imajo le dve točki prednosti pred celjskimi rokometaši.

Tekma med HBC Nantes in RK Celje Pivovarna Laško bo v četrtek, 4. februarja ob 20.45h v Franciji, neposredni prenos pa bo možno spremljati na televiziji Arena Sport.

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji