Celjani “zagnali motorje”

Članska ekipa zaključuje z nabiranjem energije pred novimi izziv ter s ponedeljkom, 19.07.2021, začenja s pripravami na novo sezono. V prehodnem obdobju fantje niso povsem mirovali, ampak so vadili pod posebnim programom dr. Primož Porija, vrhunskega strokovnjaka za fizično pripravo in kineziologijo.

Članska ekipa RK Celje Pivovarna Laško se bo v ponedeljek prvič zbrala pod vodstvom novega trenerja Alema Toskića, ki je s celjskim klubom sklenili 4-letno sodelovanje. V prvih tednih bodo enakovredno zastopani rokometni treningi ter treningi moči, agilnosti, vzdržljivosti pod budnim očesom Primoža Porija, ki je za igralce pripravil individualni program vadbe.


dr. Primož Pori o prehodnem obdobju: “Biti profesionalen športnik je poklic, ki se precej razlikuje od ostalih poklicev. Morda je ena od največjih razlik v tem, da so ‘poletni’ dopusti športnikov zelo kratki. Že tri tedne po koncu pretekle sezone smo za igralce prve ekipe pripravili relativno individualizirane programe telesne priprave, ki so bili usmerjeni predvsem v razvoj moči in splošne vzdržljivosti. Vsebine dela smo oblikovali tako, da bodo lahko igralci na priprave prišli že relativno dobro pripravljeni ter da bodo v času prehodnega obdobja uspeli izboljšati pomanjkljivosti, ki smo jih opazili tekom prejšnje sezone”.

Žiga Mlakar: “Prvih 10 dni je bilo čisto brez treningov in razmišljanja o rokometu. Čas sem posvetil družini in polnjenju baterij. Nato pa sem postopoma začel s planom dela, ki nam ga je pripravil Primož. Mislim, da je pomembno, da se čas med sezonama izkoristi za miselni odklop od rokometa, vseeno pa je pomembno da se čimbolj optimalno telesno pripravimo in se nato na pripravah lahko bolj osredotočimo rokometni del treningov”.

Celjani bodo v pripravljalnem obdobju odigrali 7 trening tekem, s tekmovalno sezono pa pričenjajo 28. ali 29. avgusta, ko je na sporedu prvi krog kvalifikacij za Evropsko ligo. Žreb kvalifikacij bo potekal v torek, 20. julija ob 11.00 na Dunaju, možno si ga bo ogledati preko YOUTUBE povezave ali FACEBOOK povezave.

VIR IN FOTO: RK CPL

Komentarji