Celjani zanesljivo odpravili Ljubljančane

Na parket so danes prvič stopili tudi rokometaši Celja in Slovana. Ljubljančani so v dvorani Zlatorog dočakali prvoligaški ognjeni krst, tekmo pa so gladko dobili Celjani, ki so bili boljši z 38-25.


“Jutri se začenja zares in na nas bo prvi korak do uresničitve ciljev, ki smo si jih zastavili. Uvodoma bo sicer malce nenavadno brez navijačev, ki pa verjamem, da nas bodo podpirali tako ali drugače. Seveda pa upam, da se čim prej skupaj dobimo v Zlatorogu,” je pred samim srečanjem napovedal domači trener, Tomaž Ocvirk.

Tekma je torej zaradi pravil NJIZ-a potekala pred praznimi tribunami, Celjani pa so takoj prevzeli pobudo na igrišču. V prvem polčasu so si že preigrali neulovljivo prednost, saj so na odmor odšli s prednostjo 23-11. Slovan je imelo v prvem polčasu dve izključitvi in precej, kar 7 izgubljenih žog,

Tudi v drugem polčasu so domači nadaljevali z dominantno predstavo in goste ponovno nadigrali. Rezultatsko so bili tudi v drugem polčasu uspešnejši in z zanesljivo zmago so točke ostale doma (38-25).

Celjani se bodo v drugem krogu pomerili s Slovenj Gradcem, Slovan pa bo doma pričakal Gorenje Velenje.

Komentarji