Celjani do zanesljive zmage v Bonifiki

V derbiju kroga sta se nocoj pomerili moštvi RD Koper in RK Celje Pivovarna Laško. Celjani so nastopili suvereno in brez večjih težav osvojili Bonifiko.


Celjani so pred srečanjem kraljevali na vrhu lestvice 1. slovenske rokometne lige, kjer so sicer točkovno izenačeni z rivali iz Ribnice, imajo pa veliko boljšo razliko v golih (+68). Kljub temu, da so bili Celjani pred gostovanjem v Bonifiki v seriji petih zaporednih zmag, pa pred odhodom v Koper, pri dvaindvajsetkratnih državnih pravkih ni bilo čutiti podcenjevanja. “Koper je v dosedanjem delu prikazal nekaj zelo dobrih tekem in morali bomo biti na nivoju, kot smo ga v domačem prvenstvu prikazovali do sedaj v tej sezoni. Z zavzeto in borbeno igro moramo osvojiti obe točki, a še enkrat poudarjam, da se zavedamo, da to ne bo lahko,” je za spletno stran kluba napovedal Kristjan Horžen.

Nekoliko drugačno vzdušje je vladalo pri Koperčanih, ki so po dobrem začetku prvenstva izgubili na zadnjih dveh zaporednih srečanjih. V gosteh je bilo najprej premočno Gorenje, nato pa še točkovno brezhibna Ribnica. Primorci so tako v tekmo krenili s petega mesta, na računu pa so imeli prav toliko točk.

Tekma se je začela izenačeno, a to je trajalo le do 14. minute, saj so Celjani takrat začeli graditi svojo prednost. Gal Marguč, Josip Šarac in Diogo Borges Da Silva so zrežirali delni izid 3-0 in Koper se je kar naenkrat znašel v zaostanku. Celjani so prednost znali zadržati do polčasa, ko je bil rezultat že 8-15 v njihovo korist. Pri Kopru je bil sicer razigran Grega Krečič, ki je zadel trikrat, najboljši strelec gostujočega moštva pa je bil v prvem polčasu Gal Marguč, razpoložen pa je bil tudi Patrik Leban s tremi goli.

Sedem golov prednosti ob polčasu dovoljšen kapital za Celjane

Kot se je izkazalo je bil zaostanek sedmih golov do polčasa prevelik zalogaj za domačine. Koper je sicer grizel, Primorci so razliko v 42. minuti več kot prepolovili (16-19), a nato je glavni trener Celja, Tomaž Ocvirk vzel minuto odmora. Po minuti odmora je prednost na štiri gole znova dvignil Patrik Leban, nato pa je sledil kar štiriminutni strelski mrk obeh ekip. V 48 minuti je zadel še Domen Novak (16-21) in Celjani so bili znova na varnejši prednosti.

Koperčani se tudi v zadnjih desetih minutah niso predali. Preko Žige Smolnika in Roka Marića so se znova približali le na tri gole zaostanka in semafor je v 56. minuti kazal 20-23. Na nesrečo domačih, pa je krajši strelski post gostov, po minuti odmora, znova prekinil Novak in srečanje je bilo odločeno. Celjani so na koncu zmagali z 20-26 in tako ostajajo trdno na vrhu lestvice državnega prvenstva.

RD Koper je vknjižil še tretji zaporedni poraz in ostaja pri petih točkah, v soboto pa bo jasno ali bo zadržal peto mesto, saj takrat igra njihov neposredni tekmec, Jeruzalem iz Ormoža.

RD KOPER – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 20:26 (8:15)
Avsec 6, Smolnik 4; Leban 7, Marguč 5

FOTO: FB Celje Pivovarna Laško

Komentarji