Celjani že po prvem polčasu odločili tekmo proti Dobovi

Razigrani Celjani so v Zlatorogu gostili rokometaše Dobove. Gostje so morali domačinom priznati premoč z rezultatom 38-22.


Domačini so si že v uvodnih minutah priigrali prednost treh zadetkov (4-1), katero so do 12. minute povišali še za dva gola (7-2). Minuta odmora v vrstah gostov ni pripomogla k njihovi igri, saj so Celjani še naprej vladali na igrišču. Rokometaši Dobove kljub borbeni igri niso uspeli streti odpora domačinov, ki so iz minute v minuto višali svojo prednost. Že v končnici prvega polčasa so si priigrali dvomestno prednost ter na odmor odšli ob rezultatu 20-9.

V uvodnih minutah drugega polčasa so Celjani z dvema zadetkoma prišli do prednosti 13 zadetkov (22-9), gostje pa so do 41. minute uspeli znižati zaostanek na deset golov (25-15). Rokometaši iz knežjega mesta so prednost v naslednjih minutah ponovno povišali ter se v zadnjih deset minut srečanja podali z rezultatom 34-19. Gostje iz Dobove, ki so se v letošnji sezoni zgolj enkrat veselili pozitivnega rezultata, so pred 400 glavo množico Zlatoroga klonili z izidom 38-22.

Pri domačinih sta po 9 zadetkov dosegla Gal Marguč in Mitja Janc, v taboru gostov pa se je pod 6 zadetkov podpisal Ignjat Nešič.

FOTO: Slavko Kolar

Komentarji