Celjanke do velike zmage proti Krki!

Zadnjo tekmo 6. kroga 1. ženske rokometne lige bi morale odigrati rokometašice ŽRD Litija in RK Krim Mercatorja danes ob 18.00 v Litiji, a je tekma zaradi Covida v ekipi Litije prestavljena. Termin tekme še ni znan.


Med vikendom so bile odigrane 4 tekme. ŽRK Z’Dežele se je veselil zmage proti ekipi ŽRK Krka Novo Mesto. Dolenjke so že ob polčasu zaostajale za 3 gole (12:9), na koncu pa se izgubile za 2 gola. Rokometašiče Z’Dežele so vodile praktično celotno srečanje in zmaga ni bila nikoli resno ogrožena.

Pri domačinkah se je najbolj izkazala Anika Strnad z 8 goli, pri gostjah iz Novega Mesta pa sta Petra Kramar in Ivona Barukčić dosegli po 6 golov. Celjanke tako na lestvici ostajajo tik za obema evropskima kluboma z 9 točkami.

Na drugem srečanju sta se pomerili ekipi ŽRK Velenje in ŽRK Ptuj. Po prvem polčasu je kazalo na gladko zmago domačink, ki so vodile že za 5 golov. A se Ptujčanke niso predale, z dobro obrambo v zadnjih 15 minutah obračuna so se približale le na gol zaostanka, a za kakšno točko jim je zmanjkalo časa.

Velenjčanke so tako dosegle svojo prvo letošnjo zmago in se na lestvici z dvema točkama izenačile z igralkami Ptuja.

Po hudem porazu proti Krimu v prejšnjem krogu so rokometašice Žalca gostile RŽK Zagorje in si razdelile točke, bilo je 24:24. Ekipi sta se celotni prvi polčas izmenjevali v vodstvu, a si nobena ekipa ni uspela priigrati občutne prednosti, na odmor pa so odšle domačinke z golom prednosti (14:13). Tudi v drugem polčasu sta bili ekipi zelo izenačeni in na koncu sta si razdelili točke.

Za domačinke je Tjaša Žener dosegla 7 golov, pri Zagorju pa jih je Saša Golavšek dosegla 10.

Na zadnji tekmi konca tedna je na Primorskem pri Ajdovščini gostovala ekipa iz Izole. Gostje so stik z domačinkami držale do 13 minute in rezultata 4:4, nato pa so se Mlinarke odlepile in ob polčasu vodile za 7 (14:7). Tudi v drugem polčasu niso popuščale, ob koncu so nekajkrat vodile tudi že za 13 golov, na koncu pa je bila razlika 11 (31:20). Ajdovke tako ostajajo na drugem mestu s točko zaostanka za Krimom.

Foto: ŽRK Z’dežele

Komentarji