Kdo je švicarski tekmec Ormoža v 3. krogu Evropskega pokala?

Za Ormožani je naporen teden. Po dolgi poti do islandskega Selfossa so minulo soboto v dvorani Hardek uspeli dosežti zgodovinsko zmago in se veselili napredovanja v EHF Evropskem pokalu. Evforija se počasi umirja, Ormožani pa so včeraj dobili nasprotnika v tretjem krogu tekmovanja.


Žreb je Prlekom namenil švicarskega tekmeca HSC Suhr Aarau, ki zaseda trenutno šesto mesto v švicarskem državnem prvenstvu, v lanski sezoni pa so zasedli sredino lestvice. Ormožane tako čaka 900 kilometrov dolga pot na sever Švice, k nasprotniku, ki je premagljiv.

Švicarji so se v tretji krog Evropskega pokala uvrstili s skupnim rezultatom 52:52. Švicarska zasedba je v tretji krog napredovala zaradi večjega števila doseženih golov v gosteh proti ekipi avstrijskega Kremsa.

HSC Suhr Aarau je ekipa s šestimi tujci, med katerimi lahko najdemo tudi znanca slovenskega rokometa Leonarda Pejkovića, ki je nekdaj nosil dres ljubljanskega Slovana. Največji znanec v ekipi švicarskega kluba pa je vratar Marin Đurica, ki je pred dvema sezonama branil barve mariborskega Branika.

Dvoboj Ormoža in HSC Suhr Aarau je na sporedu 27. novembra, povratni dvoboj pa bo odigran teden dni kasneje.

 

FOTO: HSC Suhr Aarau / Facebook

Komentarji