Celjanke pošteno namučile vodilne Krimovke

V 10. krogu državnega prvenstva sta se v dvorani Golovec pomerili ekipi Z’dežele in Krima. Vodilne Ljubljančanke so po napetem zaključku, vendarle uspele prekiniti zmagovit niz Celjank in tako ohraniti status doslej še nepremaganih.


ŽRK Z’dežele : RK Krim Mercator 25:27 (11:16)
Strnad Zelen 9, Novak 6; Stanko 13, Dmitrieva 5

Krimovke so tekmo pričele z zadetkom Tjaše Stanko, Celjanke pa so po 5 minutah igre prvič prišle do vodstva (2:1). Domačinke nato kar 7 minut niso uspele doseči zadetka, razbranila se je vratarka Jovana Risović (5:8).

V 23. minuti so se Ljubljančanke odlepile na 4 gole prednosti (8:12). Še nekoliko pa so svojo prednost povečale do odmora, na katerega so rokometašice Krima odšle s 5 zadetki naskoka (11:16). Stanko je v prvem delu tekme vpisala 6 golov, pri Celjankah je bila najbolj natančna Anika Strnad Zelen s 4 zadetki.

V 36. minuti so se Celjske rokometašice približale le na 2 gola razlike (17:19). V zadnjih 10 minut dvoboja pa so se Celjanke podale z minimalnim zaostankom (22:23). Obetal se je dramatičen zaključek.

Napeta končnica je vplivala na igralke obeh ekip, ki so nanizale kar precej napak. 5 minut pred koncem je Jasmina Pišek znova pripeljala Celjanke do zgolj zadetka razlike (24:25). V 57. minuti je Sara Meža obranila najstrožjo kazen Darie Dmitrieve, Sara Vrček pa je na drugi strani dosegla zadetek za izenačenje (25:25).

Kljub vsemu je Stanko minuto pred koncem uspešno izvedla sedemmetrovko in svojo ekipo popeljala do 2 zadetkov prednosti. To je zadostovalo za že deveto zmago Krima v aktualnem prvenstvu (25:27).

Komentarji