Manjši zapleti s pozitivnimi PCR testi

Na torkovi novinarski konferenci pred odhodom iz Male Nedelje je Zorman razkril spisek reprezentantov, ki se bodo potegovali za nastop na svetovnem prvenstvu. Na seznamu se nahajata vratarja Jože Baznik in Urban Lesjak, krilni rokometaši Staš Slatinek Jovičić, Tilen Kodrin, Blaž Janc in Domen Novak, zunanji igralci Gašper Horvat, Aleks Kavčič, Borut Mačkovšek, Aleks Vlah, Rok Ovniček, Domen Makuc, Dean Bombač, Jure Dolenec in Nejc Cehte ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Stefan Žabić in Kristjan Horžen.


Na seznamu je kar šest debitantov na velikih tekmovanjih. Poleg Slatinka Jovičića, ki bo najmlajši član slovenske reprezentance na mundialu, bodo prvič na veliki sceni nastopili še Horvat, Kavčič, Vlah, Žabić in Novak. Izmed osemnajsterice bo sicer selektor Zorman za vsako tekmo prosto izbral 16 igralcev.

Vid Kavtičnik, direktor reprezentance: “V ponedeljek smo opravili nujen test PCR, na žalost pa sta dva iz našega tabora pozitivna. Gre za enega člana strokovnega štaba in enega igralca. Zdaj poskušamo to reševati, je pa pri Mednarodni rokometni zvezi pravilo petih dni, torej se lahko igralec vrne v ekipo po petih dneh z negativnim PCR-testom oziroma že prej, če je prej negativen.” Kavtičnik še dodaja, da bosta obolela člana reprezentance vsak dan izvedla teste.

Kljub vsemu pa so v slovenskem taboru zadovoljni s pripravami na prvenstvo sveta, v katerem se bodo najprej v skupinskem delu merili s Savdsko Arabijo, Poljsko in Francijo.

Uroš Zorman, selektor: “Najpomembneje je to, da ti fantje, ki so tukaj, hočejo igrati. Vesel sem, da imamo 18 igralcev s takšnim odnosom. Po lanskem letu nimamo kaj vstopati na prvenstvo skozi velika vrata. Lahko vstopimo skozi stranska in izstopimo skozi glavna. Moramo pa biti ponižni, spoštovati vsakogar, a se hkrati zavedati, da smo sposobni. A nekaj lahko naredimo le, če smo enotni, borbeni in igramo eden za drugega. Moramo garati in gristi.” 

Ta pravi, da v ekipi ni nekaterih bolj ali manj izpostavljenih. “Ko si označen za prvega, drugega, tretjega igralca, drugače reagiraš. Na takšnem turnirju, kjer lahko igra 16 igralcev, je treba rotirati, deliti minutažo, a paziti na trenutno dobro formo, ker igralec z njo pride do več igre. Lahko rečem, da so fantje enakovredni, se počutijo del ekipe in s takšnimi lahko največ dobim,” je dodal Zorman.

Komentarji