Celjanke visoko preko Ptujčank

Na nedeljski tekmi v modri skupini 1. ženske rokometne lige rokometašice celjske zasedbe Z’dežele niso dopustile presenečenja. Tekmice s Ptuja so ugnale s 37:22.


Prva tekma rednega, 6. kroga je bila na sporedu že sredi tedna. Tedaj je Krim Mercator visoko ugnal Velenjčanke. Dvoboj med Litijo in Krko je prestavljen.

Potem ko so Celjanke na zadnjem nastopu med slovensko klubsko elito v Litiji presenetljivo ostale brez točke, Ptujčankam niso dale niti najmanjše možnosti za uspeh. Med vratnicama je blestela do nedavnega ptujska vratarka Tajda Tripković, ki je za celjsko zasedbo zbrala devet obramb ob 56-odstotni uspešnosti. Zasedba Z’dežele je nadzirala potek tekme skozi vseh 60 minut. V peti minuti je najboljša strelka modre skupine 1. ženske rokometne lige Minea Kolenko izid za ptujsko zasedbo še izenačila na 2:2, nato pa so gostiteljice stopile na plin in si z zadetki Sanje VrčekKatarine Regner in Erin Novak ustvarile štiri zadetke naskoka (6:2). Od tedaj dalje Ptujčanke niso več uspele ogroziti domače zmage. V dresu ekipe Z’dežele sta bili s šestimi zadetki najboljši levokrilni igralki Regnerjeva in Iza Bon Brzin, ki sta pri svojem izkupičku vsaka uspešno dvakrat izkoristili tudi strela s sedmih metrov. Na drugi strani je Kolenkova tekmo zaključila s sedmimi zadetki.

ŽRK Z’DEŽELE : ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ – ORMOŽ 37:22 (17:12)
Regner (2) in Bon Brzin (2) po 6; Kolenko 7 (1), Kreft in Frangež po 4.

 

FOTO: FB ŽRK Z’DEŽELE

Komentarji