Na tekmi Črnomelj : Šmartno bo prišlo do analize sojenja!

V 11. krogu 1.B lige sta se pomerila RK Črnomelj in RD Herz Šmartno. Po izredno izenačenem obračunu sta točki ostali doma. Poročilo tekme si lahko preberete tukaj. V 19. minuti je bil že tretjič izključen igralec Šmartnega – Luka Rozina, ki je s 83 zadetki na 11 tekmah četrti strelec 1.B lige. K dramatičnosti tekme so dodali tudi domači navijači, do spornih situacij pa je prišlo predvsem v izdihljajih tekme. 


55 sekund pred koncem tekme je rezultat kazal 32:33 v korist Šmartnega. Črnomaljci so imeli dva igralca izključena, a so vratarja zamenjali z igralcem v polju. Po desetih sekundah jim je uspelo zadeti s položaja desnega krila. Izenačenju je sledila minuta odmora na zahtevo gostujočega trenerja Aleša Šmejca. Gostje so timeout vzeli po 15 sekundah igre v napadu. Ura je ob povratku igralcev na parket kazala 59:37. Po 10 sekundah sta sodnika dvignila roko ter po dveh podajah vzela žogo Šmarčanom. Domačini so se tako ubranili z dvema igralcema manj v polju. 

Sledila je hitra podaja v protinapad. Tri sekunde do kraja tekme je prišlo do zelo kočljivega trenutka, kjer bi sodnika Matjaž in Marko Pirc lahko piskala prekršek v napadu, a se za to nista odločila.  Po rollingu (in nedosojenem prekršku v napadu) je zadel Luka Muhič in pripeljal svojo ekipo do neverjetnega zaključka. 

Po koncu tekme pa še en neljubi dogodek! Tim Jerina, ki je ležal na tleh po nesojenem prebijanju, je postal nenamerna žrtev veseljačenja igralcev Črnomlja. Nekdo od igralcev ga je namreč pohodil ter mu pri tem poškodoval koleno. Do kakšne mere, pa bo znano po opravljenem magnetu. Tim je kasneje odšepal iz dvorane.  

Šmarčani so se odločili, da pritožbe ne bodo vložili. Podali pa so zahtevek o analizi sojenja, kar pa sicer ne more pripeljati do ponovitve tekme. Njihova želja je le, da se sojenje izboljša. 

O vseh situacijah lahko presodite sami. 

 

 

FOTO: FB Rokometni klub Črnomelj

Komentarji