9. krog Lige prvakov, Celjani ponovno proti točkovnim sosedom

Jutri se začne 9. krog najelitnejšega evropskega tekmovanja. V skupini A so Parižani odpotovali v drugo največje mesto na Portugalskem, Marko Bezjak pa bo gostil Nejca Cehteta. Druga polovica tekmovanja bo imela še več slovenskega pridiha. Celjski krvnik Pick Szeged bo pričakal moštvo Talanta Dujšebajeva, Celjani pa se bodo v slovenskem rokometnem hramu poskušali odlepiti od zadnjeuvrščenega Elveruma. 


Na uvodni tekmi skupine A se ne pričakuje presenečenja. Zadnji Porto bo v domači dvorani poskušal pripraviti presenečenje proti francoski zvezdniški zasedbi, ki jo vodi španski strokovnjak Raúl González. Kar trije igralci francoske prestolnice so na tabeli najboljših deset strelcev lige. Elohim Prandi je s 44 zadetki na šestem mestu, latvijski velikan Dainis Krištopāns je na četrtem mestu, na vrhu lestvice pa je poljski krožni igralec Kamil Syprzak, ki je s prestola odstavil Aleksa Vlaha.

Na večerni tekmi A skupine se bosta pomerila nemški Magdeburg in danski GOG. Pri Bezjakovih tli želja o novem nizu zaporednih zmag in spodrsljaju Veszprema. Drugouvrščeni Madžari so namreč 4 točke pred njimi, pot na final4 pa bosta prehodili le prvi dve ekipi. Ormožan je v letošnji izvedbi lige prvakov dosegel 6 zadetkov s 60% izkupičkom in 12 asistenc, njegov reprezentančni kolega Cehte pa 3 zadetke ob 43% uspešnosti. 

Madžarski podprvaki, prepredeni s slovenskimi fanti, se bodo postavili po robu odlični poljski ekipi.  Kielce so do sedaj zabeležile le poraz na gostovanju pri Kataloncih. Szeged trenutno zaseda zadnje mesto, ki še vodi v nadaljevanje tekmovanja. Od naših legionarjev je pri Madžarih najuspešnejši Dean Bombač, ki je vodilni po asistencah (33) v svoji ekipi. Nasprotnikove vratarje je premagal dvajsetkrat, Šoštarić pa 26x. 

Celjani so zadnjo tekmo z današnjimi nasprotniki odigrali 2.11., ko so klonili z rezultatom 31:29. Tokrat bodo Norvežani izkusili celjski parket in videli bomo, če se bo rezultat obrnil. Celjani bi za preboj v nadaljevanje že kar nujno potrebovali zmago proti rezultatskim sosedom in še dodatne kikse pri Szegedu, Kielu ali Aalborgu, kar pa se zdi malo verjetno. Po 11 odigranih kolih domačega prvenstva, Elverum zaseda tretje mesto. Njihovi pogledi po rezultatski tabeli in želje, pa so prav takšne kot te od slovenskega prvaka. To bo tudi zadnja tekma evropskega ranga, ki bo odigrana v Zlatorogu. Za ekipo, ki jo vodi legenda norveškega rokometa Børge Lund, blesti debitant Lige prvakov srbskih korenin. Uroš Borzaš je dvajsetletni levi zunanji, ki je dosegel največ zadetkov pri Norvežanih v tem tekmovanju. 

 

7.12.

Porto : PSG (ob 20:45)

Magdeburg : GOG (ob 20:45)

Pick Szeged : Kielce (ob 18:45)

Celje : Elverum (ob 18:45) 

 

8.12.

Veszprem : Wisła Płock  (ob 18:45)

Dinamo București : PPD Zagreb (ob 18:45)

Kiel : Nantes (ob 18:45)

Barcelona : Aalborg (ob 20:45)

Komentarji