Škofljica do šeste zaporedne zmage, Ljubljana na vrh lestvice, Črnomelj do četrte zmage v sezoni

Na preostalih treh obračunih ni manjkalo drame. Rokometaši Škofljice so v drugem polčasu strli odpor Jadrana. Derbi kroga v Izoli je v zadnji sekundi pripadel rokometašem Ljubljane. Rokometaši Črnomlja pa so vendarle ohranili celotno kožo proti Šmartnu, čeprav je sredi prvega polčasa kazalo, da bo to za njih enostavna naloga. 


ŠRD ŠKOFLJICA : RK JADRAN HRPELJE-KOZINA 30:22 (16:13) 
Rot Juš 6, Dolinšek Kogoj 5; Ganz 7, Ikanović 6 

Rokometaši Škofljice so pred domačimi navijači gostili zasedbo Jadrana. V 5.minuti so si priigrali prednost 3:1, a se nasprotniku niso uspeli oddaljiti. Gostje so bili vseskozi v stiku z domačimi rokometaši. Ti so šele v 15. minuti prišli do treh zadetkov prednosti (8:5). Škofljičani se tudi potem enostavno niso uspeli oddaljiti. V 27. minuti so povedli s štirimi zadetki prednosti (15:11), a so Primorci do odmora zaostanek znižali na 3 zadetke (16:13). Gostitelji so odločno vstopili v drugi polčas in v 39. minuti prvič na tekmi povedli s petimi goli naskoka (21:16). Gostje so se v 44. minuti sicer približali na tri zadetke (23:20), a kaj več od tega jim ni uspelo. Po nekaj minutah odličnih obramb obeh vratarjev pa so Škofljičani začeli prednost višati in se tako na koncu razveselili zmage s 30:22. To je njihova že šesta zaporedna zmaga. 

RD BUTAN PLIN IZOLA : MRK LJUBLJANA 32:33 (18:19) 
Galina in Stopar po 8; Kovačevič 12, Tomšič 6 

Derbi kroga smo spremljali na obali, kjer je pri drugo uvrščeni Izoli gostovala tretje uvrščena Ljubljana. In kot se za tako tekmo spodobi, smo že od začetka spremljali zelo izenačeno obračun s kar nekaj menjavanja v vodstvu. Vseh prvih 30. minut smo spremljali igro gol za gol, saj si nobena izmed ekip ni uspela priigrati prednosti več kot enega zadetka. Na odmor pa so z minimalno prednostjo odšli gostje iz prestolnice (18:19). Ljubljančani so odprli drugi polčas in takoj povedli z 18:20. Izolani so rezultat hitro izenačili in do 40. minute smo bili znova priča igri gol za gol. Nato pa je sledil nalet gostujoče zasedbe, ki je v 44. minuti po zadetku Arijana Kovačeviča najboljšega strelca ekipe, povedla s 23:26. Po minuti odmora je razumljivo moral seči domači strateg Borut Hren. Njegovi varovanci so se hitro približali le še na zadetek zaostanka in znova smo bili priča dogajanju celotnega obračuna, izenačena tekma gol za gol. Rokometaši Izole so minuto do konca srečanja celo povedli z 32:31 a so gostje rezultat ekspresno izenačili. Ljubljančanom pa je novi 2 točki in s tem skok na vrh prvenstvene razpredelnice v zadnji sekundi zagotovil Lovro Brulec. 

RK ČRNOMELJ : RD HERZ ŠMARTNO 34:33 (18:17) 
Muhič in Medic po 9; Ribarič 9, Kalajdijieski 6 

V Črnomlju je gostovala ekipa RD Herz Šmartno. Gostitelji so odločno vstopili v obračun in že v četrti minuti povedli s 3:0. Gostje so hitro ujeli ritem, se približali le na gol zaostanka, a sledil je nov nalet domače zasedbe. V 12. Minuti so tako prišli do petih zadetkov prednosti (8: 3). Rokometaši Šmartna so nato na vse pretege poskušali ujeti priključek z domačo zasedbo. To jim je uspelo prav ob zaključku polčasa in tako so na odmor odšli le z golom zaostanka (18:17). V drugem delu smo spremljali veliko bolj izenačeno igro. Minimalno prednost so vselej držali domači, a resneje se jim ni uspelo odlepiti od gostujoče zasedbe. In tako igro smo spremenili skozi celoten drugi polčas. Šmarčani so šele v 55. minuti prvič na tekmi povedli z rezultatom 30:31. A Črnomeljčani so hitro odgovorili in rezultat izenačili. Gostitelji pa so imeli več sreče v samem zaključku srečanja in v zadnjih sekundah po zadetku Luke Muhiča slavili 34:33. 

Tekma med RD Moškanjci-Gorišnica in RD Alples Železniki je prestavljena. 

PARI 12. KROGA

RK Jadran Hrpelje-Kozina : Sevnica
RD Alples Železniki : ŠRD Škofljica
RK Dol TKI Hrastnik : RD Moškanjci-Gorišnica
MRK Ljubljana : RK Grosuplje
RK Črnomelj : RD Butan plin Izola
RD Herz Šmartno : ŠD Mokerc-KIG
RK Frankstahl Radovljica : RK Velika Nedelja

FOTO: ŠRD Škofljica

Komentarji