Grosuplje in Velika Nedelja presenetila, Radovljica pričakovano do nove zmage

Na prvih treh tekmah smo videli kar dve  presenečenji. Četrto uvrščeni Dolani so izgubili na gostovanju pri Grosuplju. Velika Nedelja je na domačem parketu ugnala prvouvrščeni Mokrec, Sevnica pa je glede na rezultate v letošnji sezoni pričakovano izgubila proti Radovljici. 


RK GROSUPLJE : RK DOL TKI HRASTNIK  32:24 (15:11)
Pernovšek 8, Stopar in Klemenčič po 7; Cigler 6, Hočevar 6

Kot prvi sta na igrišče v petek stopili ekipi RK Grosuplje in RK Dol TKI Hrastnik. V tekmo so bolje vstopili gostje, ki so v 6. minuti povedli z dvema zadetkoma prednosti(1:3). A domači se niso predali in so kmalu izid izenačili (5:5). V nadaljevanju  Grosupeljčani so prevzeli pobudo na igrišču in se počasi začeli oddaljevati od nasprotnika. Gostitelji so tako v tri minute do konca prvega polčasa povedli že s šestimi zadetki prednosti (15:9). V 30. minuti pa so ostali brez Jana Horžena, ki je prejel rdeči karton. Ekipi sta na odmor odšli ob razliki štirih golov (15:11). Domačini so silovito vstopili v drugi polčas in v 36. minuti povedli z 19:13. Dolani v nadaljevanju niso več predstavljali nevarnosti domačinom. Ti so tako v 47. minuti povedli z osmimi zadetki prednosti (24:16). Rokometaši Grosuplja so tekmo le še mirno pripeljali do konca in se razveselili zmage z 32:24.  

RK VELIKA NEDELJA : ŠD MOKERC KIG  31:27 (18:13)
Mlač Černe 8, Borko 7; Drnovšek 8, Tanko 5

Prvi sobotni obračun smo spremljali v Veliki Nedelji kjer je gostovala prvouvrščena ekipa ŠD Mokerc KIG. Domačini se niso ustrašili favoriziranega nasprotnika in v deveti minuti po zadetku Nika Soviča prišli do vodstva s 6:4. Ižanci niso našli prave rešitve kako prebiti obrambo Velike Nedelje ki je poveljeval vratar Žan Firšt Šeruga. Njegovi soigralci so uspeli izkoristiti in tako v 16. minuti prišli do vodstva s štirimi zadetki prednosti (11:7). Rokometaši Mokrca v prvem delu enostavno niso našli prave igre. zato pa so gostitelji svojo prednost v 23. minuti še povišali na pet zadetkov (13:8). Prav takšna pa je bila razlika tudi ob koncu prvih 30. minut (18:13). Igralci Velike Nedelje so bili tudi v drugem polčasu boljši nasprotnik, čeprav so se gostje v 40. Minuti približali le na dva zadetka (21:19). Domačini pa so ohranili mirno kri in v nadaljevanju znova počasi višati razliko. Tako so v 49. minuti znova povedli s petimi zadetki prednosti (26:21). Do konca te prednosti niso več izpustili iz rok in se na koncu veselili zaslužene zmage z 31:27 ter tako na kolena spravili do tega kroga vodilno ekipo 1.B slovenske lige. 

RK SEVNICA : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA  31:34 (14:18)
Kozole in Verstovšek po 5; Debelak J. 20, Debelak Ž. 7

Pri predzadnje uvrščeni ekipi RK Sevnica je gostovala ekipa Radovljice. Gorenjci so že na začetku tekme dali vedeti, da jih nocoj zanima le zmaga, saj so v 10. minuti povedli že s petimi goli naskoka (1:6). Razumljivo je po minuti odmora segel domači strateg Ivan Čop. S tem mu je za uspelo zaustaviti nalet gostujoče ekipe, a njegovi fantje se resneje približati niso uspeli. Sevničanom se je na tri gole uspelo približati šele v 30. minuti. Zadnji gol v prvem delu igre so dosegli gostje ter tako na odmor odšli ob prednosti štirih zadetkov (14:18). Radovljičani so silovito vstopili tudi v drugi polčas in v 37. Minuti povedli z 18:23. A tokrat so imeli tudi gostitelji pripravljen odgovor, saj so v 43. minuti prišli le še na dva gola zaostanka (22:24). A sledil je nov nalet gostov, ki so v 47. minuti povedli s petimi zadetki prednosti (23:28). Gostje so se do konca srečanja enkrat še uspeli vrniti na tri gole zaostanka (26:29), za kaj več pa jim je zmanjkalo časa. Tako so se rokometaši Radovljice veselili nove prvenstvene zmage z rezultatom 31:34. 

PARI 12. KROGA

RK Jadran Hrpelje-Kozina : Sevnica
RD Alples Železniki : ŠRD Škofljica
RK Dol TKI Hrastnik : RD Moškanjci-Gorišnica
MRK Ljubljana : RK Grosuplje
RK Črnomelj : RD Butan plin Izola
RD Herz Šmartno : ŠD Mokerc-KIG
RK Frankstahl Radovljica : RK Velika Nedelja

FOTO: RK Velika Nedelja

Komentarji