Velenjčani z visoko prednostjo v Beograd

V lepo polni Rdeči dvorani so Velenjčani v 3. krogu Pokala EHF gostili srbski Partizan. Skozi celoten obračun so bili domači v vodstvu in na koncu zasluženo visoko slavili z 28:20.


RK Gorenje Velenje : RK Partizan 28:20 (15:9)
Verdinek, Sokolič in Mlivić 5; Kojadinović 7, Zečević 4

Srečanje so nekoliko bolje odprli velenjski rokometaši. V 12. minuti je sledil kar 8 minut dolg strelski post Beograjčanov, za katerega je bil najbolj zaslužen vratar Matevž Skok. Gorenje je tako pobegnilo na prednost 5 zadetkov (10:5). Sledilo je nekoliko slabše obdobje domačih, ko, podobno kot gostje pred tem, niso uspeli doseči zadetka 8 minut (10:8).

Kljub temu so Velenjčani na odmor odšli z najvišjo prednostjo prvega polčasa, ko je v zadnji sekundi mrežo stresel Matic Verdinek (15:9). Skok je v prvem polčasu zbral 9 obramb iz 18 strelov.

Drugi del so domači odlično odprli in povedli s kar 17:9. V 43. minuti se je prednost še dodatno povišala (23:11). Črno-beli, kljub glasni podpori, nikakor niso našli recepta za izjemno igro Velenja v obrambi.

Beograjska ladja je bila potopljena, ostalo je le še vprašanje s kakšno prednostjo bodo Velenjčani odšli v Beograd. V zadnjih 5 minut sta ekipi vstopili z razliko 9 zadetkov (26:17).

Velenje je povsem zasluženo na koncu zabeležilo visoko zmago, ki je odlično izhodišče pred povratno tekmo v prestolnici Srbije (28:20).

Foto: RK Gorenje Velenje/Facebook

Komentarji