Krimovke niso zdržale naleta Dank v drugem polčasu

Rokometašice Krima so nocoj v ljubljanskih Stožicah gostile danski Odense Handbold. Danke so za Ljubljančanke predstavljale prav poseben izziv, saj jih v lanski sezone niso uspele ugnati. Krimovke so bile do današnjega obračuna po 6. evropskih obračunih pri dveh zmagah in štirih porazih. 


Rokometašice Krima so pred samo tekmo obljubljale igro na zmago in na takšen način so v srečanje tudi vstopile. Najprej so po zadetkih Aleksandre Rosiak in Darie Dmitrieve povedle z 2-0, nato pa med 9. in 14. minuto z dominantno igro in delnim izidom 6-0 povedle z 9-4. Nalet domačih je z zadetkom prekinila šele Nycke Groot (9-5). Ljubljančanke pa se tu niso ustavile, saj so med 19. in 22. minuto z novo serijo, tokrat 3-0 in pobegnile na 13-6. Na žalost Krimovk so nato sledile tudi minute gostujočega moštva, ki so do polčasa nekoliko znižale (15-11).

Drugi polčas se ni pričel po notah Slovenk. Danke so se na stožiški parket vrnile odločene, da nadoknadijo zaostanek iz prvega polčasa. V 41. minuti je tako danski nalet prinesel izenačenje (18-18). Kazalo je, da bo Slovenija tu nekoliko zaustavila Odense, Daria Dmitrieva in Tjaša Stanko sta namreč zabili za 19-18 in 20-19, a nato je sledil popoln mrk Krima. Odense je namreč uspel priti do delnega izida z 0-6 in s tem zabil zadnji žebelj v krsto Krimovk. Te se po zaostanku z 21-26 več niso pobrale in Danke so v končnici še povedale prednost, ter zasluženo slavile s 23-29.

Pri Krimu so bile najboljše tri strelke Tjaša Stanko, Barbara Lazović in Jovanka Radičević s po štirimi goli, Maren Aardahl in Bo van Wetering sta jih za Odense zabili po 6. 

Foto: RK Krim Mercator

Komentarji