Celje brez težav preko Loke, Krka presenetila Ribnico

V soboto, 28. 4. 2018, sta bili odigrani dve tekmi 6. kroga končnice 1. NLB lige za prvaka. Škofjeločani, RD Urbanscape Loka, so v domači dvorani gostili trenutno prvouvrščene na lestvici, RK Celje Pivovarna Laško. V Novem mestu pa smo bili priča dolenjskemu derbiju med domačim RK Krka in gostujočimi RK Riko Ribnica. Novomeščani trenutno zasedajo zadnje mesto na lestvici za prvaka, Ribnčani pa se s svojo odlično igro v končnici še vedno držijo na drugem mestu.


Favorita tekem sta bila že predhodno znana, oba se borita za naslov državnih prvakov, današnji obračuni pa jima je bil zgolj malo intenzivnejši trening.

V rednem delu tekmovanja so Novomeščani sicer v 3. krogu lige premagali Ribničane z rezultatom 29 : 26, ampak so jim Ribničani na domači tekmi hitro vrnili udarec ter zmagali z 37 : 28. V 1. krogu lige za prvaka pa so Ribničani ponovno pokazali iz kakšnega testa so ter Novomeščane premagali z 30 : 23. Vsekakor smo lahko pričakovali hud dolenjski derbi.

Tega pa za tekmo med Škofjeločani in Celjani ne moramo praviti. Škofjeločani so se seveda potrudili po svojih najboljših močeh, ampak težko se je upreti takim velikanom kot so Celjani. Ekipi sta se v končnici med seboj že pomerili, kjer pa so slavili Celjani z 32 : 25.

Vendar pa so nas kljub napovedi, da bili favoriti na dolenjskem derbiju gostje, RD Riko Ribnica, Novomeščani kar prijetno presenetili. Obranili so domačo trdnjavo ter premagali Ribnčane z 29 : 28 (15 : 13). Novomeščanom je odlično kazalo že od sameg začetka tekme. Hitro in zbrano so se podali v boj in že v 7. minuti tekme vodili za 5 golov, 6 : 1. Ribnčani so se potem hoteli domačim rokometašem približati, ampak so se le-tej dobro borili še naprej. Ob polčasu je bil rezultat tekme 15 : 13 za domače rokometaše.

Tudi v drugi polčas so Novomeščani vstopili zbrano in borbeno. Prvo izenačenje na tekmi smo videli šele v 43. minuti, par minut kasneje, v 51. minuti, pa tudi prvo vodstvo gostov, zadel je Peter Batinič. Vendar pa se domači še kar niso pustili zmesti.

Najboljši strelec srečanja je bil Nik Henigman z 9 zadetki ter Grega Okleščen s 7 zadetki. Z današnjim porazom je Ribnica zapravila priložnost za osvojitev novih dveh točk ter tako še naprej ostaja na drugem mestu lestvice končnice 1. NLB Lige za prvaka.

 
FOTO: MRK Krka

V nasprotnem primeru pa je bila v Škofji Loki popolnoma pričakovana zgodba. Končni rezultat tekme je bil 28 : 24 (18 : 14) za gostujoče rokometaše, RK Celje Pivovarna Laško. Celjani so celo tekmo držali vse niti v svojih rokah ter že v 18. minuti tekme vodili za 3 zadetke. Ampak se domači niso pustili zmesti ter se uspešno upirali še naprej.

Najvišja prednost gostujočih rokometašev je bila v 28. minuti tekme, ko so vodili za 5 zadetkov. Domači so se jim nato še poskušali približati, ob polčasu je bil rezultat 18 : 14 za RK Celje Pivovarno Laško.

Tekma je bila nekako že odločena. Domači v drugem polčasu niso imeli več moči, da bi se še naprej upirali izkušenejšim Celjanom. Najvišjo prednost na tekmi smo videli v 48. minuti, ko so gostje vodili že za 6 zadetkov, končni rezultat tekme pa je bil 24 : 28. Na današnji tekmi pa se je odlično izkazal gostujoči vratar Aljaž Pajntar, ki je zbral kar 12 obramb. Najboljši strelci pri domačih so bili Matic Pipp, s 6 zadetki, ter Žiga Bradeško in Aljaž Jesenko, oba s po 5 zadetki. Pri gostih pa sta se odlično izkazala Gal Marguč, 7 zadetkov, in Borut Mačkovšek, 6 zadetkov.

Po današnjih tekmah 6. korga končnice 1. NLB Lige za prvaka se stanje na lestvici ni spremenili. Celjani, s tekmo manj, še vedno zasedajo 1. mesto na lestvici in imajo 40 točk, Ribnčani, na 2. mestu, pa zaostajajo za 3 točke. Zadni dve mesti pa zasedata MRK Krka in RD Urbanscape Loka, obe ekipi s 27 točkami.


Foto: RK CPL

V nedeljo, 29.4., pa nas čaka še tretja tekma 6. kroga. Med seboj se bosta pomerila tretjeuvrščeni RK Gorenje Velenje in četrtouvrščeni RD Koper 2013.

 

6. krog končnice 1. NLB lige za prvaka:

RD Urbanscape Loka : RK Celje Pivovarna Laško 24 : 28 (14 : 18)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc M. 1, Gartner 3, Dolenc, Kavčič 2, Jesenko M., Juričan, Bradeško 5, Jeseničnik, Pipp 6, Bergant, Jesenko A. 5(3), Plestenjak, Klemenčič, Vrbinc A., Marinovič 2
Trener: Robert Beguš

7-metrovke: 3/4

Izključitve: 6 minut

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Jurečič, Malis 4, Razgor 3(1), Suholežnik, Marguč 7(2), Grošelj 2, Panjtar, Žabič, Slišković 1, Mitrović, Makuc 2, Anic 2, Mačkovšek 6, Mlakar 1
Trener: Branko Tamše

7-metrovke: 3/3

Izključitve: 8 minut

 

MRK Krka : RD Riko Ribnica 29 : 28 (15 : 13)

MRK Krka: Rašo L. 6, Bevec, Didovič 2, Okleščan 7, Pršina, Tomić 1, Irman, Jakše 4, Udovič, Rašo D., Papež 6(3), Brajer, Matko, Ban 3, Klobčar
Trener: Mirko Skoko

7-metrovke: 3/4

Izključitve: 10 minut

RD Riko Ribnica: Horvat, Fink 1, Vujačić 3, Henigman 9, Skušek 2, Koprivc, Pahulje 1, Nosan B. 5, Klarič, Kovačič 1, Kljun 1, Nosan M. 1, Batinič 4(4), Perovšek, Setnikar, Košmrlj
Trener: Siniša Mrkota

7-metrovke: 4/5

Izključitve: 10 minut

 

Pripravila: M. Fišter

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja