Slovenke podprvakinje 13. Mediteranskega prvenstva

Slovenske rokometašice letnika 2002 in mlajše so se po petkovi zmagi v četrtfinalu proti Turčiji uvrstile v polfinale. Tam so jim nasproti stale rokometašice iz Francije, proti katerim so v rednem delu tekmovanja že igrale in izgubile z zelo visoko razliko. Sobotna tekma pa je bila povsem drugačna od tiste v rednem delu. Slovenke so stik z nasprotnikom držale ves prvi polčas, v drugem polčasu pa so Francozinje stopnjevale svojo prednost in zasluženo zmagale z rezultatom 26 : 20.


V soboto sta bili na sporedu tekmi za tretje mesto in finale prvenstva. Slovenke so s porazom proti Francozinjam v polfinalu igrale tekmo za tretje mesto proti gostiteljici prvenstva Črni gori. Tekma je bila napeta od prve minute, ves čas smo lahko spremljali igro gol za gol. Prvi polčas so rezultatsko bolje zaključile rokometašice Črne gore. V drugem delu sta bili ekipi zopet povsem izenačeni, po izteku rednega dela tekme je bil rezultat izenačen (18 : 18) in sledili so podaljški. Slovenske rokometašice so v podaljški zaigrale odlično v obrambi in tekmo zmagale z rezultatom 22 : 20.

Finalni obračun med Romunijo in Francijo so prepričljivo dobile Francozinje in potrdile odlično formo, saj so prvenstvo končale brez poraza.

Romunija je kot ne-Mediteranska država po pravilih MHC (Mediteranska rokometna konfederacija) prejela posebno nagrado in Slovenke so se lahko veselila drugega mesta na 13. Mediteranskem prvenstvu.

V najboljšo sedmerko prvenstva je bila izbrana tudi slovenska rokometašica, krožna napadalka Valentina Klemenčič.

Petek, 27. aprila, četrtfinale:

SLOVENIJA : TURČIJA 25:20 (15:11)

Slovenija: Budimilič, Kralj 4, Krevs, Borišek 7, Jarc, Artelj, Pusovnik 3, Krasnič 3, Novak 3, Tomc, Kuralt, Tripkovič, Mandl, Tominc 4, Nadarević 1, Klemenčič.

Polfinale:

FRANCIJA : SLOVENIJA 26:20 (10:7)

Slovenija: Budimilič, Kralj 3, Krevs, Borišek 6, Jarc, Artelj 4, Pusovnik 1, Krasnič, Novak 2, Tomc 1, Kuralt, Tripkovič, Mandl, Tominc, Nadarević, Klemenčič 3.

Sobota, tekma za 3. mesto:

SLOVENIJA : ČRNA GORA 22:20 (11:12, 18:18) – po podaljških

Slovenija: Budimilič, Kralj 3, Krevs 2, Borišek 6, Jarc, Artelj, Pusovnik, Krasnič 3, Novak 1, Tomc, Kuralt, Tripkovič 1, Mandl, Tominc 3, Nadarević, Klemenčič 3.

 

Pripravil: Žiga Rebevšek

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja