Celje in Ajdovščina brez zmagovalca, Litija nadigrala Žalčanke

Minuli ponedeljek se je s tekmo med Krko in Krimom pričel drugi krog v modri skupini 1. ženske rokometne lige. Krim je pred tednom dni zanesljivo dobil tekmo v Novem mestu, v soboto pa so bile na sporedu še dve tekme 2. kroga omenjene skupine.


Medtem ko sta bili tekmi med Izolo in Ptujem ter Velenjem in Zagorjem odpovedani, smo v soboto spremljali še dva dvoboja. Na derbiju kroga sta se udarili ekipi Ajdovščine in Z’Dežele, na sporedu je bil tudi dvoboj v Žalcu med RK Zelene Doline Žalec in ŽRD Litija.

V celjski dvorani Golovec smo bili priča prvemu nedoločenemu izidu sezone 2021/22 v 1. ženski rokometni ligi. Točki sta si razdelili zasedbi Z’dežele in Mlinotesta Ajdovščine. Tekma je bila napeta vseh šestdeset minut, v vodstvu pa so več časa preživele gostiteljice.

Celjska in ajdovska ekipa bosta ponovno aktivni prihodnjo soboto. Prva se bo pomerila z Trgom ABC Izolo, slednja pa bo gostila rokometašice Zelenih dolin Žalca.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 2. KROG:

sobota, 18. septembra:
ŽRK Z’DEŽELE : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 25:25 (13:13)
Pišek 8, Strnad 7 (7); Janković Rustja 8, Perazić 6.

Zasedba Zelenih dolin Žalca je v domači dvorani gostila Litijo, ki je na tekmi prvega kroga premoč priznala rokometašicam Z’dežele. Za Žalčanke je bil obračun z litijsko ekipo prvi v tej sezoni 1. ženske lige, ki pa jo četa Milana Ramšaka, vsaj rezultatsko, ni začela po svojih željah. Litja je namreč, na krilih Mance Kogovšek, ki je bila z 11 zadetki prva strelka dvoboja, v Žalcu slavila zmago z dvomestno razliko.

Litija bo razpoloženje z Žalca poskušala prenesti na tekmo naslednjega kroga, na kateri se bo pomerila z Velenjem, žalske rokometašice pa se bodo v tretjem krogu 1. ženske lige odpravile na gostovanje v Ajdovščino.

RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRD LITIJA 27:37 (13:16)
Žener 7 (3), Cerovak 4 (1); Kogovšek 11 (2), Bajc (1) in Hauptman po 5.

prestavljeno:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK PTUJ
ŽRK VELENJE : RŽK ZAGORJE

 

 

FOTO: Maja Kezić/ŽRK Z’Dežele

Komentarji