DOPING ŠKANDAL: Igralec zaradi dopingiranja suspendiran za dve leti

Švedski igralec Richard Hanisch, ki je minulo sezono igral pri švedskemu klubu IFK Skövde, je za dve leti suspendiran zaradi dopingiranja, poroča švedski kanal P4 Skaraborg. Ob ugotovitvah dopinga je švedski klub z igralcem nemudoma prekinil pogodbo.


Po tekmi državnega prvenstva proti IFK Kristianstadu je imel Richard Hanisch med rutinsko kontrolo dopinga pozitiven test. V vzorcu Hanischa naj bil prisoten metilheksanamin, Hanischova lastna razlaga pa je, da naj bi prepovedano snov zaužil nezavedno, preko prehranskega dopolnila.

Metilheksanamin je dovoljen med treningom, ne pa tudi med tekmami. Hanisch bo suspendiran za dve leti, odločba pa velja do 17. junija 2023, navaja P4 Skaraborg.

Prejšnji teden se je IFK Skövde odločil prekiniti pogodbo s 31-letnim švedskim igralcem: “Gre za kršitev pogodbe, ki jo imajo naši igralci. Kako se bomo glede tega odločali v prihodnje bomo še videli,” je dejal športni direktor IFK Skövde Ulf Nyström.

Odločitev je bila objavljena v sporočilu za javnost Švedske rokometne zveze: “Antidoping organizacija Švedska je 24. aprila 2021 izvedla doping kontrolo proti Richardu Hanischu med tekmo v areni Skövde. Po analizi vzorca urina, ki ga je dal med pregledom, je dopinški laboratorij v univerzitetni bolnišnici Karolinska v Huddingeju ugotovil, da vzorec vsebuje 5-metilheksan-2-amin,” so zapisali na antidopinški organizaciji na Švedskem.

Odločitev: “Dopinški odbor se v skladu s členom 2 (1) IDR odloči, da bo v skladu s členom 10.2 (2) IDR Richarda Hanischa v obdobju od 18. junija 2021 do 17. junija 2023 suspendiral iz sodelovanja na tekmovanjih ali drugih dejavnostih. V tem obdobju Richard Hanisch ne sme sodelovati na tekmovanjih, ki jih odobri ali organizira švedska liga ali druga mednarodna ali državna prireditvena organizacija ali športna dejavnost na elitni ali nacionalni ravni. Morebitno pritožbo pri Nacionalnem športnem odboru je treba vložiti najkasneje do 27. septembra 2021,” so zaključili na Antidoping organizaciji Švedska.

Komentarji