Celje nadaljuje z visokim ugledom med evropskimi klubi

Celjski klub še naprej uživa izjemno visok ugled med evropskimi rokometnimi klubi, Gregor Planteu je bil namreč ponovno izvoljen v Upravni odbor združenja teh klubov.


V Atenah je minule dni potekala štiriindvajseta generalna skupščina Forum Club Handballa, združenja najboljših evropskih rokometnih klubov, kjer je RK Celje Pivovarna Laško eden izmed trinajstih klubov ustanoviteljev. Tem se je kasneje pridružilo še 89 drugih evropskih klubov.

Združenje pomembno zastopa interese vseh klubov na več ravneh in v dogovorih z vsemi deležniki, največ seveda z Evropsko rokometno zvezo (EHF) ter Svetovno rokometno zvezo (IHF) in se trudi izboljšati pogoje rokometni igri. Združenje ima tako svoje člane v številnih odborih, največ v EHF, redno pa se dogovarja tudi z drugimi rokometnimi deležniki, kot tudi drugimi športnimi organizacijami. Za kako pomemben organ gre, kaže dejstvo, da sta se skupščine udeležila tudi predsednik svetovne rokometne zveze, Hasan Mustafa ter namestnik grškega ministra za šport, Lefteris Avgenakis

Na minuli skupščini v Atenah so potekale tudi redne volitve, ki so znova potrdile izjemno zaupanje v celjskega predstavnika, Gregorja Planteua, ki je bil izvoljen v Upravni odbor združenja, kot predstavnik nacij, ki so rangirane od 10. do 18. mesta, kjer je Slovenija trenutno 12. 

Hkrati je bil Planteu nato znotraj UO izvoljen kot predstavnik FCH-ja v Professional Handball Board pri Evropski rokometni zvezi, poleg njega je bil tja izvoljen še Xavier O’Callaghan iz Barcelone. 

Celjski klub tako še naprej uživa izjemno visok ugled med evropskimi rokometnimi klubi ter si bo še naprej prizadeval za dobrobit rokometne panoge ter športa nasploh.

Vir: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji