Mlinotest Ajdvoščina sporočila odhod treh igralk

Ženski rokometni klub Mlinotest Ajdovščina je ob nekaj okrepitvam sporočil tudi nekaj odhodov iz kluba. Medtem, ko igralke kluba uživajo na zasluženem dopustu, pa imajo kot kaže v pisarnah kluba veliko dela.


Klub je namreč sporočil odhod treh igralk. Iz kluba odhajata vratarka Aleksandra Petrukhina in desna zunanja igralka Dominika Mrmolja, mlada Lara Bratina pa bo v naslednji sezoni igrala kot posojena igralka v Izoli.

“Že pred koncem sezone je bilo jasno, da klub zapuščata vratarka Aleksandra Petrukhina in desna zunanja igralka Dominika Mrmolja. V veliko čast nam je bilo, da je imel klub v preteklih dveh sezonaj v svojih vrstah tako kvalitetni igralki. Navsezadnje je obe vrnil iz tekmovalnega premora.

34-letna Aleksandra Petrukhina bo svojo kariero nadaljevala v Sloveniji, pri moštvu ŽRD Litija. Na sosednjo Madžarsko pa se seli domačinka, 27-letna Dominika Mrmolja, na katero smo zelo ponosni, da je z našo pomočjo v roku dveh let, zopet dosegla reprezentančni nivo po tem, ko je že prenehala s svojo športno potjo.

Obema želimo veliko uspeha na rokometnih igriščih in čim manj težav s poškodbami.

V naslednji sezoni bo prvoligaške minute v dresu Izole, kot posojena igralka nabirala Lara Bratina. Kapetanka letošnje mladinske selekcije Mlinark, se bo kalila pod budnim očesom trenerja Izolank, Boruta Hrena. Klub na perspektivno 18-letnico računa predvsem v prihodnjih letih, saj jo vidi kot eno izmed igralk, ki bo v prihodnosti tvorila ogrodje članske ekipe.

Lara Bratina bo v naslednji sezoni branila barve Izole.
Kot je že nekaj časa znano bosta v naslednji sezoni barve Mlinark zastopali Ana Abina (leva zunanja) in vratarka Klara Hrovatič. Klub se je dogovoril tudi z desno zunanjo igralko, ki pa bo uradno predstavljena v začetku meseca julija,” so zapisali v primorskem klubu, ki je letošnjo sezono v državnem prvenstvu sklenil na drugem mestu.

 

FOTO: ŽRK Mlinotest Ajdovščina

Komentarji