Celje odpihnilo Izolo

Prva tekma 12. kroge lige NLB se je odvila v dvorani Zlatorog. Celjani so gostili ekipo Izole. Celjani, ki v letošnji sezoni še ne poznajo poraza in kot vse kaže plujejo proti novem naslov državnih prvakov, ter Izola, ki bo v boju za obstanek nujno potrebovala točke. Prva tekma teh dveh nasprotnikov v letošnji sezoni se je končala z zmago Celja 32:21.


Celjani so takoj na začetku tekme dali vedeti v katero smer bo današnja tekma peljala. Tudi ob pomoči izjemnega Miljana Vujovića na golu, so si hitro priigrali prednost petih zadetkov (5:0). Čeprav so gostje prišli na le dva gola zaostanka (6:4), so gostitelji odgovorili in v 18. minuti prek Tobiasa Cvetka vodili za šest zadetkov (12:6). Izolani pravega recepta s katerim bi ujeli priključek niso našli. To so Celjani izkoristili in prednost poviševali iz napada v napad. Tako so že na odmor odšli za dvomestno prednostjo števila zadetkov. Rezultat ob polčasu je bil namreč 19:9, kar je državnim prvakom omogočalo bolj sproščeno igro v drugem polčasu.

A Celjani se niso ustavil. Hitro so prednost povečali že na petnajst zadetkov in tako dokončno odločili tekmo že v 37. minuti srečanja (25:10). Gostitelji, ki bi lahko svoj tempo umirili pa so storili ravno nasprotno. Gostom niso prizanašali in tako je bila Izolska barka, ki je bila že nekaj časa potopljena še povsem dotolčena. Po zadetku kapetana Davida Razgorja so v 45. minuti vodili z neverjetnimi devetnajstimi zadetki (30:11). Gostje so sicer v naslednjih napadih zaostanek nekoliko zmanjšati, a to ni trajalo dolgo. Domačini so hitro odgovorili in v 51. minuti povedli že z dvajsetimi goli razlike (34:14). Edino vprašanje, ki se je še zastavljalo je bilo kakšna bo razlika ob koncu srečanja. Najvišja prednost Celja na srečanju je bila triindvajset zadetkov. Na koncu so Izolani zaostanek zmanjšali na dvajset, a vseeno v Celju doživeli pravo katastrofo. Končni rezultat srečanja je bil 39:19. Pri Celjanih je bil s 7 goli najučinkovitejši Domen Novak, pri Izolanih pa sta bila s po 4 zadetki najboljša Marko Nikolič in Urh Boris Poberaj. Pri domačinih velja izpostaviti tudi vratarja Miljana Vujoviča, ki se je na koncu ustavil pri neverjetnih 19. obrambah.

PRIHAJAJOČE TEKME

Celjani v naslednjem krogu odhajajo na gostovanje v Dobovo, še prej pa jih čaka izjemno pomembna tekma lige prvakov proti Elverumu, Izola pa bo pred domačimi navijači gostila Ormoža.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : BUTAN PLIN IZOLA 39:19 (19:9)
Novak 7, Horžen in Rakita po 6; Nikolič in Poberaj 4

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RD Butan Plin Izola

Komentarji