Celje prvič v zgodovini ostaja praznih rok

Moštva Krke, Kopra, Slovenj Gradca in Trima Trebnjega so udeleženci zaključnega turnirja Pokala Slovenije za moške. Boj za lovoriko bo potekal 5. in 6. aprila v Trebnjem. Zaključni turnir najboljše četverice pa bo prvič v zgodovini samostojne Slovenije minil brez Celja.


Rokometaši novomeške Krke so v sredo postali zadnji udeleženci zaključnega turnirja Pokala Slovenije. V domači dvorani Marof so z 31:26 ugnali 22-kratne prvake in branilce naslova iz Celja, ki tako prvič v zgodovini samostojne Slovenije ne bodo nastopili v polfinalu pokalnega tekmovanja.

Predhodno so si mesto med najboljšo četverico že zagotovila moštva Slovenj Gradca, Trima Trebnjega in Kopra, vse na tekmah v gosteh in s prepričljivimi predstavami. Korošci so s 37:28 ugnali Dol TKI Hrastnik, Dolenjci s 40:22 Moškanjce-Gorišnico, Koprčani pa so izkoristili veliko število napak pri Ormožanih in zmagali s 34:28.

Žreb polfinalnih parov, ki se bosta pomerila 5. aprila, bo predvidoma na sporedu v prihodnjem tednu. Prvak bo znan 6. aprila.

Komentarji