Uspešno izpeljan 1. dan RZS, RZS se pridržuje MOL Slovenija

Rokometna zveza Slovenije (RZS) je v torek v svojih prostorih pripravila 1. dan RZS. Poleg predstavitve delovanja zveze, odzivov po uvrstitvi moške reprezentance na olimpijske igre, okrogle mize na temo marketinško-medijskega razvoja slovenskega rokometa in razprave z znanimi obrazi rokometne družine je RZS predstavil tudi novega sponzorja, podjetje MOL v Sloveniji.


V uvodnem delu dogajanja se je zbranim predstavila ekipa Rokometne zveze Slovenije, na čelu z generalnim sekretarjem Juretom Natkom. Nekdanji slovenski reprezentant, ki funkcijo zaseda od oktobra, je pojasnili delovanje zveze, na kateri dela 12 ljudi, od tega je deset zaposlenih, ima pa še dodatne zunanje sodelavce.

Sledil je tudi uraden podpis sodelovanja z novim sponzorjem, slovensko podružnico mednarodne naftne in plinske družbe MOL, ki se je sicer RZS priključila že na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Granollersu. “Zavedamo se, da smo na trgu zato, da služimo potrebam naših kupcev. Zaradi tega smo vpeti v lokalno okolje, podpis sponzorske pogodbe z RZS pa nam omogoča, da lokalnemu okolju tudi nekaj vrnemo, mu tako pomagamo in prispevamo podporo na poti do novih uspehov. MOL je mednarodna korporacija, a zaposleni v Sloveniji smo Slovenci, zato se čutimo poklicani po svojih močeh in na svoj način prispevati k športnim uspehom. Veseli smo, da smo postali del te uspešne zgodbe in verjamem, da bo sodelovanje ustvarilo veliko pozitivnih sinergij,” je poleg čestitk slovenskim rokometašem ob uvrstitvi na igre v Pariz na novinarski konferenci dejal vodja prodaje in marketinga podjetja MOL v Sloveniji, Neven Kolanović.

»Še enkrat bi se rad zahvalil podjetju MOL v Sloveniji za izkazano podporo. V teh časih ni lahko pridobiti tako velikega sponzorja. Ponedeljskem razpletu v Granollersu je vse še toliko boljše, slajše,” zadovoljstva ob sklenitvi novega sponzorskega sodelovanja ni skrival predsednik RZS, Bor Rozman. Slednji je prepričan v uspešno sodelovanje s podružnico naftnega in plinskega koncerna, ki bo zadovoljilo obe strani. Obenem je k sodelovanju pozval tudi ostala velika in manjša podjetja. “Vedno smo odprti za sodelovanje in iščemo nove priložnosti,” je dodal.

Rozman je vodenje RZS prevzel konec leta 2022 in kot eno svojih ključnih točk že tedaj izpostavljal željo, da bi z ekipo RZS preko rokometa z ekipo s športom »zasvojili« večje število otrok. “Zahvalil bi se rad tudi ostalim sponzorjem, ki nam pomagajo sotlakovati našo pot. Na RZS se bomo potrudili, da bodo v prihodnje imeli od nas še več, predvsem pa da rokomet ohranimo kot atraktiven šport in ga še dodatno približamo mladim. Veseli me, daje naš šport v slovenskem prostoru prepoznaven in kakovosten produkt. Sam kot skupno poslanstvo s sponzorji vidim to, da mladino povlečemo izza ekranov in ji omogočimo čim več zdravega gibanja, športa in pridobivanja športnih vrednost, ki jih bo potrebovala tudi v kasnejšem življenju,” je še dejal.

Od uradnega podpisa sodelovanja s sponzorjem, ki ga je bilo moč že opaziti na dresu moške reprezentance v Granollersu, je besedo prevzel eden glavnih akterjev tamkajšnjega dogajanja v slovenski reprezentanci, selektor Uroš Zorman.

Ta je selektor dobri dve leti, reprezentanco je prevzel po slabšem obdobju in jo dvignil. Med drugim je bila izbrana vrsta deseta na svetovnem prvenstvu, šesta na evropskem, zdaj pa se je uvrstila na olimpijske igre. “Zdaj smo lahko pametni, da smo si to začrtali, uresničili … Ponosen sem, da imam takšne sodelavce, brez njih bi bilo moje delo nično. Najpomembnejši pa so igralci. Vedeli smo, da niso čez noč niso pozabili igrati rokometa in to tudi dokazujejo,” je poudaril slovenski selektor. “Pot ni bila lahka, prej nasprotno. Vse reprezentance na velikih tekmovanjih igrajo dober rokomet, sodimo med pet in deset na svetu, če imamo dober dan, se lahko borimo za odličja. Dokazali smo, da spadamo med svetovno elito,” je dodal.

Z mislimi seje vrnil tudi v Granollers, kjer si je moška reprezentanca četrtič v zgodovini zagotovila vozovnico na športni veledogodek. Na treh tekmah je vpisala dve zmagi, kar je bilo po zaključku dovolj za drugo mesto in poletno pot v francosko prestolnico. “Pritisk smo si naložili sami. Vsi tisti, ki me poznate, veste, da hočem biti v vsem najboljši. Ni bilo enostavno. Če pustimo Španijo, ki je bila gostiteljica in poznamo njeno kakovost, sta bila tu še Brazilija in Bahrajn, ki sta tudi udeleženca velikih tekmovanj. Zaradi tega lastnega pritiska nismo bili čisto pravi, nabiralo se je, na tekmi s Španijo se je malce sesulo. Ampak fantje so pokazali, da smo karakterna ekipa in nam je tudi na rutino uspelo. Gremo naprej,” je zaključil Zorman.

V preostanku pestrega torka so lahko zbrani deležniki slovenskega rokometa, med njimi predstavniki klubov, sponzorjev, medijev, odborov in delovnih skupin na RZS itd. lahko prisluhnili še okrogli mizi z naslovom Priložnosti za marketinško – medijski razvoj slovenskega rokometa. Na njej so spregovorili Andrej Krajner, direktor komuniciranja NLB Skupine, Petra Hercog, vodja korporativnega komuniciranja pri podjetju MOL v Sloveniji, izkušeni reporter Vala 202, brez katerega praktično ne mine nobeno veliko rokometno tekmovanje zadnjih let, Uroš Volk ter nekdanji rokometaš, danes pa novinar slovenske komercialne televizijske korporacije Pro Plus, Matic Flajšman. Beseda je tekla o položaju in izzivih, s katerimi se srečuje slovenski rokomet v marketinško-medijskem pogledu, pričakovanjih sponzorjev od svojih sponzorirancev …

Dan RZS se je zaključil z razpravo z znanimi obrazi rokometne družine, na kateri so se s predsednikom RZS, Borom Rozmanom predstavniki klubov razpravljali o izzivih, s katerimi se sooča in ki čakajo slovenski rokomet na vseh področjih.

Komentarji