Tri izjave, trije nasmejani obrazi :)

Slovenska reprezentanca si je priborila nastope na OI – četrtič v svoji zgodovini. Na največjem svetovnem športnem tekmovanju bo Uroš Zorman že tretjič, a prvič kot selektor. 


Uroš Zorman, selektor slovenske reprezentance:
“Kar smo si pred kvalifikacijskim turnirjem želeli, smo na koncu izpolnili. Razpored tekem je bil morda nekoliko drugačen od tistega, ki bi si ga želeli, a nimam kaj reči. Presrečen sem, fantom lahko samo čestitam za te kvalifikacije! V Granollersu sicer nismo bili povsem pravi, a uvrstitev na olimpijske igre smo si zaslužili! Sreča spremlja hrabre!”

Jure Dolenec, kapetan slovenske reprezentance:
“Po koncu kvalifikacijskega turnirja so občutki najlepši v karieri, a lahko bi bili tudi najslabši. Potujemo na olimpijske igre, zaslužili smo si to! Na svetovnem prvenstvu smo osvojili 10. mesto, na evropskem smo bili šesti. Kljub temu, da nismo blesteli, smo v Granollersu iztržili dve zmagi. Mi smo svoj posel odigrali, hvala tudi Špancem, da so tekmo z Brazilijo odigrali v športnem duhu. Resnično sem vesel, da bom lahko še enkrat v karieri okusil slast olimpijskih iger. To je bila moja velika želja!”

Blaž Blagotinšek, slovenski reprezentant:
“Ponosen sem na ekipo, da nam je uspel ta podvig. Za športnika so olimpijske igre nekaj posebnega. Zelo sem vesel! Proti Španiji smo imeli slab dan. A dve zmagi, ki smo si ju zadali že pred turnirjem, smo dosegli. Zadnja tekma je bila napeta, težko jo je bilo spremljati. A vse se je odvilo tako, kot se je moralo.”

Komentarji