Celje z novo visoko zmago zaokrožil leto 2020

Ljubljančani so v prvem polčasu prikazali učinkovito borbo in brez strahu kontrirali celjskim favoritom, toda kvaliteta vodilnih na lestvici je v nadaljevanju vidno prevladala. 


Slovan je v tekmo vstopil odločno in Celjanom ni pustil, da pridejo do izrecnejše prednosti. Gostje so sicer z minimalnim naskokom nadzirali srečanje in v 16. minuti največ vodili za 4 zadetke (5:9). Ljubljančani so nato odgovorili s serijo treh uspešnih napadov, se znova približali na minimalen zaostanek, po obrambi Vladimirja Gošiča pa v naslednjem napadu prek Alexadra Perića v 24. minuti tudi izenačili (12:12). Z dvema goloma so nalet domačih Celjani uspeli umiriti in do konca polčasa zadržali prednost.

Pivovarjem je v nadaljevanju uspelo stopiti na plin. Pomagali so tudi številni zgrešeni streli s strani domačih, po golu Patrika Lebana pa so gostje znova prišli na +4 (15:19). Po izključitvi Matica Grošlja na celjski strani in po treh zaporednih obrambah razpoloženega Gošiča, se je Slovan sicer še zadnjič uspel konkretno približati (18:19), a sledila je nova serija gostujočih protinapadov. V 52. minuti so po uspešni sedemmetrovki Tilna Kodrina favoriti vodili že z 18:25 in jasno je bilo, da so ljubljanski rokometaši zamudili zadnji vlak. Večino zadnjih domačih napadov je nato v vratih uspešno ustavil Filip Ivić in Celjani so domov odnesli še eno visoko zmago 21:30.

Komentarji