Celjske izkušnje odločile derbi vodilnih moštev

Nocoj ob 17.30 se je v Celju pričel težko pričakovani derbi med vodilnima moštvoma v slovenskem prvenstvu. Rokometaši Trima iz Trebnjega so v dosedanjem poteku sezone uspešno držali tempo Celjanov, ki so tudi letos glavni favoriti za naslov prvaka. Trimo je imel namreč pred tekmo na računo 20 točk, s čimer je bil s tekmo več izenačen s Celjem. 


V celjski dvorani Zlatorog smo skozi večino srečanja spremljali izenačen rokomet. V samem začetku je sicer delovalo, da se bo Celje hitro odlepilo, saj so kaj kmalu povedli tudi s petimi goli prednosti. Po 15 minutah je Josip Šarac zadel za 8-3 in kazalo je že, da bodo imeli Celjani precej lažjo nalogo, kot je bilo pričakovati. A Trebanjci se niso pustili ugnati. Do konca polčasa so garali in se Celjanom približali na vsega dva gola zaostanka (13-11).

Gostje pa so tudi v drugem polčasu pokazali zobe. Po štirih odigranih minutah so prišli do izenačenja, saj je Gal Cirar izid poravnal na 14-14. V naslednjih minutah sta bili ekipi povsem skupaj, Celjani so sicer uspeli pobegniti za gol ali dva, vendar se je Trimo vsakič vrnil v igro. V 47. minuti je Trebanjcem uspel veliki met, saj so preko Dina Hamidovića prvič na tekmi tudi povedli (20-21). Obetala se je napeta končnica, v kateri pa so vendarle odločile celjske izkušnje. Pomembno vlogo je odigral Kristjan Horžen, ki je v 53. minuti najprej prinesel vodstvo s 24-23, nato pa v 57. Celje popeljal do treh zadetkov prednosti (26-23).

Prednost je bila na tej točki za Trebanjce previsoka, da bi se ponovno vrnili v igro in Celjani so z zmago (28-25) utrdili prednost na lestvici.

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji