Ormožani brez težav opravili z Izolani

Športna dvorana Hardek je gostila zaostalo tekmo 8. kroga Lige NLB med RK Jeruzalem Ormož in RD Butan plin Izola. Ormožani so zadnji tekmo odigrali 28. novembra, ko so bili prav tako v domači dvorani boljši od Ljubljanskega Slovan. Izolani so zadnjo tekmo odigrali v soboto, ko so na domačem parketu izgubili s Koprom.


Začetek tekme je minil v znamenju vratarjev. Tomislav Balent (Ormož) in Martin Kocijančič (Izola) sta bila v odlični dnevni formi. Tako smo prvi zadetek videli šele v 5. minuti, ko je goste v vodstvo popeljal Urh-Jakob Poberaj. Nato pa so ne eno temveč dve prestavi višje prestavili domači rokometaši. V nadaljevanju polčasa so zavladali na igrišču in si tako nabiral prednost. V 18. minuti je ta znašale že osem zadetkov (11:3). Gostitelji tudi v nadaljevanju niso popuščali in si do 25. minute priigrali devet golov prednosti (15:6). Gostom je do konca polčasa rezultatski zaostanek uspelo nekoliko zmanjšati, a ta je bil še vedno visok. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 17:10.

Na začetku drugega polčasa smo spremljali izenačeno igro. Zaostanek gostov se je vse tja do 45. minute gibal okoli sedmih zadetkov. Domačini so povedli tudi že za osem pa so se gostje ponovno približali in prišli na šest golov zaostanka. V 45. minuti pa so domačini po zadetku Nejca Krabonje povedli za devet zadetkov. V 52. minuti je bila prednost Ormožanov dvomestna (28:18). Tekma je bila sicer odločena že pred tem vendar domačini niso popuščali. Tudi ob koncu tekme je bila prednost rokometašev Ormoža deset golov (32:22). Sicer je bila najvišja prednost domačinov na tekmi enajst golov do katere so prišli predvsem v zaključku drugega polčasa.

JERUZALEM ORMOŽ : BUTAN PLIN IZOLA  32:22 (17:10)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji