Celjski rokometaši na gostovanje v Ribnico

V šestem krogu 1. lige NLB se Celjski rokometaši že danes podajajo na gostovanje k tretjeuvrščeni ekipi lige RD Riko Ribnica.


Z zmago bi se Ribničani na vrhu lestvice z 10 točkami izenačili s Celjani. Gostovanja v Ribnici so za vse klube zmeraj težka, zato se tudi tokrat nadejamo napetega in zanimivega obračuna, a so štajerci kljub temu na dvoboju favoriti. Trener Celja Alem Toskić opozarja na kvaliteto domače ekipe in napoveduje potrebo po kvalitetni pripravi na dvoboj. Tekma se prične ob 18.00.

V soboto bosta ob 17.00 v dvorani Tabor spored odprla RK Maribor Branik in RK Dobova, ki sta po petih krogih izenačena na dnu lestvice z le dvema točkama. Ob 18.00 sledi dvoboj v Škofji Loki med domačim Urbanscapom Loka in RK Sviš Ivančna Gorica. Sviš išče pot na višja mesta na lestvici, Loka pa lovi vrh na lestvici, kjer trenutno zaseda 3. mesto z le dvema točkama zaostanka za vodilnim Celjem. Pol ure kasneje se bosta v Ljubljanskem dvoboju pomerila LL Grosist Slovan in MRK Ljubljana. Z zmago bi Ljubljana ujela Slovan pri 6 točkah.

Po hudem porazu v prejšnjem krogu proti Trimu, bo svoji drugi točki v ligi novinec RD Herz Šmartno doma lovil proti Gorenju ob 19.00. Ob isti uri bo na obali pri Kopru gostoval vroči Trimo Trebnje, ki se želi obdržati na vrhu lige. RK Jeruzalem Ormož in RK Slovenj Gradec 2011 bosta svojo tekmo 6. kroga odigrala v sredo, 27. 10. 2021.

Vabljeni k spremljanju vseh prenosov na portalu ROKOMET.TV!

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji