Krimovke proti absolutnim rekorderkam francoske lige

Po reprezentančnem premoru se na igrišča vrača elitna EHF DELO Liga prvakinj. V nedeljo bodo rokometašice Krima po premoru odigrale novo domačo tekmo proti rekorderkam francoskega državnega prvenstva Metz Handball.


Francoski Metz je absolutni rekorder po šetvilu osvojenih naslovov v francoskem državnem prvenstvu. Metz je osvojil 23 osvojenih francoskih prvenstev, kar je rekord vseh časov prvenstvenih obračunov v Franciji. Če k temu prištejemo še devet pokalnih in osem osvojenih prvenstev francoskega pokala, v Stožice prihaja klub z bogato zgodovino in zmagovalno miselnostjo. Krimovke na drugi strani spadajo med deseterico najtrofejnejših evropskih klubov z dvema naslovoma evropskih prvakinj in tremi drugimi mesti. Ob dejstvu, da je to za ljubljansko ekipo 27. zaporedna sezona v evropskem tekmovanju, si lahko konec tedna obetamo pravo rokometno poslastico.

Metz je v tekoči sezoni skupine B zabeležil dve zmagi, za šest zadetkov so bile francoske rokometašice boljše od Odense, za pet od Vipersa. Trenutno zasedajo drugo mesto v skupini. V ekipi imajo kar 18 domačih igralk, strelsko najučinkovitejše so Meline Nocandy (12 zadetkov), Bruna Aparecida Almeida De Paula (8) in Astride N’gouan (6).

Tekmice imajo bogato zgodovino medsebojnih obračunov. V sezoni 2020/21 sta se ekipi srečali v skupinskem delu, oktobra so bile Francozinje boljše s 33:27. Najboljši strelki sta bili takrat še francoska Tjaša Stanko z osmimi in Oceane Sercien Ugolin s šestimi zadetki. Januarja je znova izstopala Sercien Ugolinova (5), a je bilo 22 zadetkov Krimovk premalo za zmago (22:26).

Od leta 2009 do 2013 sta se ekipi srečali šestkrat, petkrat so slavile rokometašice ljubljanske ekipe. Najvišja razlika je bila 24. oktobra 2009 ob izidu 37:30.

DELO EHF LIGA PRVAKINJ, 4. krog

Nedelja, 17. 10. 2021,  ob 16:00, Center Stožice
RK Krim Mercator –  Metz (FRA)

FOTO: EHF

Komentarji