Celjski rokometaši še naprej na vrhu

V dvorani Zlatorog so Celjani gostili Slovenj Gradec. Na tekmi 13. kroga državnega prvenstva so rokometaši iz mesta ob Savinji po trdem in izenačenem boju vendarle uspeli priti do dveh točk.


RK Celje Pivovarna Laško : RK Slovenj Gradec 29:23 (13:11)
Strmljan in Cokan 4; Cvetko 5, Kotar 4

Srečanje je odlično pričel celjski vratar Yassine Belkaied, ki je v prvih 7 minutah zbral 5 obramb. To je Celjane pripeljalo do minimalne prednosti s 3:2. Zelo malo število zadetkov je dokazovalo za kako izenačen in trd dvoboj gre.

V 16. minuti sta bili moštvi poravnani na 5:5. V nadaljevanju polčasa so celjski rokometaši ves čas prihajali do minimalnega vodstva, Korošci pa so lovili zaostanek.

Na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 13:11. V drugem delu so Celjani vendarle rahlo stopili na plin. Uspešno izvedena sedemmetrovka Aleksa Vlaha jih je popeljala do vodstva s 4 zadetki (18:14).

10 minut pred koncem je Stefan Žabić zadel za 25:20. Sledile so številne izključitve pivovarjev, toda Slovenjgrajčani se niso uspeli približati. V zadnji minuti je dvakrat v polno zadel Mitja Janc in postavil končni izid 29:23. Vratar Belkaied je zbral 13 obramb.

Foto: RK Slovenj Gradec/Facebook

Komentarji