ČETRTFINALE LP: Parižani boljši v Kielu, na Poljskem do remija

To je že tretja zaporedna sezona najelitnejšega tekmovanja, kjer se ta dva kluba srečujeta v četrtfinalu. Parižani so napredovali leta 2021, naslednjo sezono pa so bili boljši Nemci. Letos se tehtnica ponovno nagiba v smer francoskih prvakov. V svojem debitantskem četrtfinalnem nastopu so Poljaki na domačem parketu iztržili remi proti sicer (rahlo) favoriziranim Nemcem, ki so v ta del tekmovanja prišli prvič po letu 2004.


THW Kiel – Paris Saint-Germain 
27:31 (12:13)

Letošnji prvi četrtfinalni obračun teh nemških in francoskih težkokategornikov je bil v znamenju danskih vratarjev. Niklas Landin (med vratnicami Kiela) ter Jannick Green (pri Parižanih) sta bila odlično vratarsko bitko, ki pa so jo bolje izkoristili gostje. Po izenačenem prvem polčasu so gostje imeli več dobrih minut v drugem delu tekme kot domači igralci. Pri severnih Nemcih jih je 9 v mrežo pospravil Elohim Prandi, pri Francozih pa so se Kristopans, Prandi in Sole podpisali pod šestico. Miha Zarabec je za Nemce dosegel dva gola. Zasedbi Filipa Jiche in Raula Gonzaleza Gutierreza se bosta udarili na revanši naslednjo sredo ob 20:45 v francoski prestolnici. 

 

Orlen Wisla Plock  – SC Magdeburg
22:22 (9:12)

Tekmo je bolje odprl Magdeburg, ki je po uvodnih štirinajstih minutah vodil že z 2-7, a prvo četrtino srečanja sta vseeno, na žalost, zaznamovali poškodbi Philippa Webra in Gislija Kristjanssona. Varovancem Xavija Sabatea se je do konca prvega polčasa uspelo vrniti v tekmo, razliko pa sta, predvsem v drugem delu, držala Michael Damgard in Mike Jensen. Še pet minut do konca je zasedba Benneta Wiegerta vodila z 20-24, a so Poljaki izničili celotno prednost in celo imeli napad za zmago, ki pa jo je na koncu preprečila vratnica. Povratna tekma bo naslednjo sredo v Magdeburgu ob 18:45.

 

 

 

 

Komentarji