ČETRTFINALE POKALA: 7 ekip iz lige NLB, ena iz druge slovenske! Piše se zgodovina!

Praznik za Kočevje!  Prvič v zgodovini kluba, se je moštvu iz Dolenjske uspelo prebiti do četrtfinalnih bojev v Pokalu Slovenije. Tukaj so pričakovano vedno moštva iz NLB lige, redkeje se tukaj znajde kakšno presenečenje iz 1.B lige, vsekakor pa so predstavniki 2. slovenske lige v tem delu že nekaj čudežnega, nekaj čudovitega.


Ekipa iz Kočevja, ki jo vodi Aleksander Markl, je na devetih tekmah v 2. državni ligi dosegla 7 zmag, dvakrat pa je bila poražena. Lep točkovni izkupiček uvršča Kočevarje na drugo mesto (eno tekmo in tri točke več imajo igralci Ptuja). Na poti do zgodovinskega dosežka so Dolenjci izločili dva predstavnika 1.B lige. Sprva so v Športni dvorani Kočevje nadigrali ekipo Gorišnice z rezultatom 36:27, v drugem delu pa še RK Jadran Hrpelje – Kozina, ko so bili boljši s 37:29. 

Na listi top10 strelcev Pokala Slovenije sta dva igralca Kočevja. Robert Škotnik, ki igra na položaju desnega zunanjega je na dveh tekmah dosegel 15 zadetkov, Jaka Đekić pa je iz položaja levega krila dosegel enega manj. 

Tretjo tekmo v Pokalu so si do sedaj priigrale ekipe Celja, Krke, Ormoža, Trima, Gorenja, Kopra, Kočevja, danes pa bo znano ali bo zadnji predstavnik elitne osmerice Slovan ali pa Maribor.

Čestitke fantom in strokovnemu kadru!

 

 

Komentarji