Celjanom v zadnji minuti iz rok spolzel skalp mogočne Barcelone

V 12. krogu Lige prvakov sta se v polni dvorani Zlatorog udarila Celje in Barcelona. Kljub vodstvu Celjanov, praktično celoten obračun, so na koncu slavili rokometaši iz Španije.


RK Celje Pivovarna Laško : FC Barcelona HB 27:28 (15:12)
Marguč 8, Strmljan 5; Mem in Wanne 5

Za dodatno vročico v celjski dvorani, kjer se je zbralo kar 5.207 gledalcev, je najprej s štirimi izjemnimi obrambami poskrbel Gal Gaberšek. Celjani so na njegov račun povedli s 4:1. Po 10 minutah igre so nato favorizirani Katalonci izenačili na 5:5.

Pivovarji so sredi prvega dela tekme ponovno povedli za tri zadetke (9:6). V 25. minuti pa so Celjani preko svoje pete sedemmetrovke izid postavili na 12:10. Dva izmed petih strelov izza bele črte je prestregel Gonzalo Perez de Vargas.

Prvi polčas je tako pripadel celjskim rokometašem, ki so na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (15:12). Tilen Strmljan je sicer prišel do zadetka v zadnji sekundi, a sta ga avstrijska sodnika razveljavila.

Drugi polčas se je pričel v podobnem slogu kot prvi, in sicer z obrambo Gabrška ter zadetkom Celjanov. Pivovarji so v 37. minuti povišali svojo prednost na štiri zadetke (20:16).

Zvezdniki slovite Barcelone so postajali vse bolj nervozni, saj se že dolgo ni pripetilo, da bi bil njihov tekmec večji del tekme v vodstvu (21:18). Sledile so precej sporne sodniške odločitve in številne izključitve na strani Celjanov, kar so domači navijači pospremili z glasnimi žvižgi.

Kljub temu Katalonci niso uspeli priti do izenačenja. Celjski rokometaši so tako v zadnjih 10 minut srečanja vstopili s prednostjo štirih zadetkov (25:21). Uspešno izvedena najstrožja kazen Aleksa Vlaha je 5 minut pred koncem Celjanom prinesla vodstvo treh golov (27:24).

V zaključku so si Celjani nato privoščili preveč napak v fazi napada, kar je dopustilo Špancem, da so minuto pred koncem tekme izenačili na 27:27. Pivovarji niso uspeli doseči zadetka zadnjih 5 minut in tako so se dveh točk lahko veselili gostje iz Katalonije. Končni rezultat je znašal 27:28, celjski vratar Gaberšek pa je na koncu zbral 12 obramb.

Foto: David Valant

Komentarji