Mariborčani po podaljšku v četrtfinale Pokala Slovenije

Na zadnji tekmi 1/8 finala Pokala Slovenije smo na Kodeljevem spremljali obračun med Slovanom in Mariborom. Spremljali smo izjemno izenačeno in napeto tekmo. Zmagovalca smo dobili šele po 70. minutah, saj se je tekma zavlekla v podaljšek. V tem pa je več moči ostalo Mariborčanom, ki so slavili z rezultatom 32:37.


Gostje so takoj na začetku tekme po dveh zaporednih zadetkih Filipa Jerenca (šest golov v prvih 30. minutah) povedli z 0:2. V nadaljevanju nekaj minut nismo videli gola. V 9. minuti pa so domačini na krilih Aleksa Tufegdžića (sedem golov v prvem polčasu) prvič na tekmi povedli z rezultatom 5:4. V naslednjih nekaj minutah sta se ekipi nekajkrat zamenjali v vodstvu. Sicer pa smo bili vseskozi priča izjemno izenačenemu obračunu. Nobena izmed ekip pa si ni uspela priigrati višje prednosti. Čim se je ena izmed ekip oddaljila se je druga takoj približala. Tako je bila najvišja razlika v prvem delu igre dva gola. Tako sta ekipi tudi na odmor odšli ob minimalni razliki enega zadetka. In sicer so Ljubljančani vodili z rezultatom 17:16.

Drugi polčas so bolje odprli Slovanovci, ki so po dveh zadetkih Davorja Čauševića prvič na tekmi povedli s tremi goli prednosti (19:16). A gostov to ni preveč zmedlo in so se ekspresno vrnili na le gol zaostanka (19:18). Sledil je nov nalet domače zasedbe, ki si je do 44. minute priigrale prednost štirih golov (24:20). Nato pa izjemen odgovor Mariborčanov. Po delnem izidu 0:6 so namreč povedli s 24:26 in s tem domačega stratega Borisa Deniča prisilili v minuto odmora. Največ zaslug za preobrat ima Teo Jezernik, ki je dosegel štiri izmed šestih zadetkov. Nalet Štajercev pa s tem še ni bil končan, saj je Jezernik s še enim golom prednost še povišal (24:27). Drame pa s tem še ni bilo konec. Gostitelji so se slabih 3 minute do konca tekme znova povedli (28:27). Mariborčani so v zaključku znova povedli z 28:29. In, ko se je zdelo, da je že vse odločeno je udaril Stefan Ranisavljević. Že po izteku 60. minut je s strelom iz devetih metrov presenetil mariborski blok in vratarja Gregorja Lorgerja, izid izenačil na 29:29 ter  tekmo tako popeljal v podaljške.

Tudi v podaljšku smo tako kot skozi celoten obračun spremljani izjemno izenačeno srečanje. Tekmo pa so v drugi polovici podaljška v svojo korist pripeljali Mariborčani. V 67. minuti je Simon Razgor svojo ekipo povedel v vodstvo 31:33. Domačini pa niso več uspeli slediti visokemu ritmu gostov. Te so zadnji žebelj v domačo krsto zabil dobro minuto pred koncem, konje Teo Jezernik poskrbel za vodstvo s tremi goli naskoka 32:35. Štajerci so se na koncu razveselili zmage s petimi goli prednosti 32:37. Glede na sam potek srečanja je razlika na koncu kar precej visoka.

LL GROSIST SLOVAN : MARIBOR BRANIK 32:37 (29:29) (17:16)

Tufegdžić 11, Čaušević in Perić po 5: Jezernik 10, Jerenec 9

FOTO: RD LL Grosist Slovan

Komentarji