Derbi vodilnih ekip pripadel Krimu

V Stožicah sta se v okviru 14. kroga pomerili vodilni ekipi ženskega državnega prvenstva. Krimovke so uspele zlomiti odpor Ajdovščine v zaključku tekme in tako še naprej ostati ekipa, ki ni oddala točk.


RK Krim Mercator : ŽRK Mlinotest Ajdovščina 28:25 (19:13)
Stanko 6, Dmitrieva in Radičević 5; Abina 7, Perazić 6

Ljubljančanke so nekoliko bolje odprle dvoboj, ki pa je bil precej enakovreden in izenačen. Po 10 minutah igre so domačinke vodile z minimalno prednostjo (6:5), vseh pet zadetkov Ajdovščine pa je dosegla Ana Abina. Prav preko nje pa so Ajdovke prišle do svojega prvega vodstva na tekmi (7:8).

Favorizirane Krimovke so se vendarle pred iztekom prvega dela tekme uspele malce odlepiti (16:12). Do odmora pa so svojo prednost še povišale, na šest golov prednosti. Prvi polčas se je tako zaključil z rezultatom 19:13.

Drugi del tekme so odlično odprle Ajdovke in na krilih Nuše Fegic napravile delni izid 0:6. Ljubljančanke niso uspele doseči zadetka kar 10 minut, ekipi pa sta tako bili ponovno poravnani (19:19). Strelsko sušo Krima je nato iz najstrožje kazni prekinila Tjaša Stanko.

Ponovno je sledila nekoliko boljša igra domačih igralk, ki so 10 minut pred koncem tekme ušle na tri zadetke prednosti (26:23). Zgolj dva zadetka Ajdovščine v zadnji šestini obračuna sta bila premalo za kakšen skalp vodilne ekipe. Krimovke so tako slavile z izidom 28:25.

Foto: RK Krim Mercator/Facebook

Komentarji