Cirar v zadnji sekundi za zmago Trima

Rokometaši Trima Trebnjega so na prvi domači tekme končnice za obstanek prišli do tesne zmage, potem ko je za končni izid 34:33 poskrbel Gal Cirar z golom v izdihljajih srečanja.


Trebanjski rokometaši so prvo domačo tekmo v Ligi NLB za obstanek začeli v krču in se nikakor niso uspeli oddaljiti. Najvišja prednost je znašala največ +1 in ekipi sta si stalno izmenjavali vodstvo. Večino časa smo spremljali igro »gol za gol«, moštvi pa sta na odmor odšli z 20:20.

V uvodnih minutah drugega dela so Dobovčani narekovali tempo gostiteljem, a ti se zagotovo niso predali. Stalno so dihali gostujočim rokometašem za ovratnik, vse do napete in razburljive končnice. Junak slednje je bil predvsem levokrilni Trebanjec Miha Kotar, ki je ob koncu tekme prispeval dva pomembna zadetka za vodstvo. V zadnjih sekundah srečanja pa je Gal Cirar popeljal trebanjske rokometaše do pomembne zmage s 34:33.

Najboljši strelec srečanje je bil z devetimi zadetki Domen Novak (MRD Dobova), pri domačih je s sedmimi blestel Anže Dobovičnik, enega manj je dosegel Gal Cirar.

Dobovčani se bodo v naslednjem krogu doma udarili s SVIŠ-em iz Ivančne Gorice, Trebanjci pa bodo gostovali pri Ormožu.

IZJAVE PO TEKMI

»Po turbulentnem tednu je za nami težka tekma, v kateri smo bili bolj slabi v obrambi. Spet se nam je obrestovalo, da smo se do konca borili in zadeli v zadnji sekundi. Zmagi se ne gleda v zobe. Dosegli smo zmago, katero smo tudi pričakovali. Zahvaljujem se navijačem za izjemno podporo,« je po srečanju povedal Tevž Grandovec (RK Trimo Trebnje)

»Tekmo smo izgubili po nesreči. Trebanjci so bili boljši nasprotnik. Definitivno računamo na obstanek, če bomo tako igrali še naprej pa se nadejamo še kakšne zmage,« pa dejal Matevž  Kunst (MRD Dobova).

 

Liga NLB za obstanek, 2. kolo:

Petek, 29. marca, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):

RK Trimo Trebnje – MRD Dobova 34:33 (20:20)

RK Trimo Trebnje: Urbič, Brana, Hasić; Cvetko 2, Seferović 5, Dobovičnik 7, Matic Kotar 5 (1), Miha Kotar 2, Marko Kotar, Udovič 3, Sašek, Redek, Bojanić, Grbić, Grandovec 4, Cirar 6

MRD Dobova: Delič, Leben, Polutnik; Dular, Markušić 6 (1), Rožman, Kovacs 3, Humek, Jazbec, Zavodnik 4, Krnc, Šušnjara 2, Kunst 1, Sintič 6, Hotko 2, Novak 9 (2)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

VIR: RK Trimo Trebnje

Komentarji