SVIŠ bi lahko zmagal, a je imel Krka srečo

Za člansko ekipo SVIŠ-a in Krke je druga tekma boja za obstanek. RK SVIŠ Ivančna Gorica je prišel do prve točke v tem delu tekmovanja, čeprav sta bili (glede na potek končnice) v igri celo dve točki. 


Pred ponovno lepo polno dvorano so bili domači fantje željni osvojitve točk, ki so še kako pomembne v boju za obstanek. Ekipa Krke je v dvorano Stična pripotovala z novim trenerjem (trenerja Mirka Skoka je zamenjal mladi Robi Cvikl). Čeprav so gostje odprli srečanje z vodstvom 1:3, je sledil hiter prevzem vodstva domačinov.

Gostje niso dopustili, da bi se Ivančani razigrali in ekipi sta se tako izmenjavali v vodstvu. Ko je že kazalo, da bodo domači fantje na odmor odšli z večjo razliko (štiri minute pred koncem so vodili z 12:9), so gostje znižali zaostanek in ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 12:11.

Matej Košir (RK SVIŠ Ivančna Gorica): “Danes smo premagali sami sebe, sploh s tehničnimi napakami v drugem polčasu . Krka je izkušena ekipa, ki je to izkoristila. Obrambo smo res da odigrali na dobrem nivoju, a v napadu smo imeli probleme in to se je poznalo skozi celotno srečanje.”

V DRUGEM DELU INFARKTNA KONČNICA

V drugem polčasu dolenjskega dvoboja so gledalci videli novo napeto srečanje, kjer si nobena ekipa ni priigrala več kot dva zadetka prednosti – najprej domačini v 40. minuti z 18:16 ter nato gostje pet minut kasneje z 19:21. Ivančani so tako v naslednjih minutah lovili Novomeščane in devet minut pred koncem izenačili na 24:24 ter nato dve minuti kasneje povedli s 25:24.

Sledile so napete minute, kjer so domačini tik pred koncem igrali z dvema igralcema manj, a zapravili sedemmetrovko za zmago. Tako sta si ekipi razdelili točke s končnim rezultatom 27:27.

Prvi strelec domače ekipe je bil Matej Košir, ki je zadel osemkrat, šest zadetkov pa je prispeval kapetan Simon Stopar. Pri gostih je bil prvi strelec Jaka Jakše s sedmimi zadetki.

David Didovič (MRK Krka Novo mesto): “Mi smo naredili preveč napak, SVIŠ pa je dobra in borbena ekipa.  Igrajo lepo in dobro, sploh v domači dvorani pred domačim občinstvom. pri nas je bilo preveč napak tako v obrambi kot v napadu. Zasluženo so SVIŠevci dobili točko, mogoče so si zaslužil celo obe, a na koncu je bila sreča na naši strani da smo izvlekli to točko.”

Liga NLB, liga za obstanek, 2. krog
RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRK Krka Novo mesto 27:27 (12:11)

Ivančna Gorica, športna dvorana OŠ Stična, 450 gledalcev, sodnika Dejan in Igor Ivančič

SVIŠ: Škorc (8 obramb), Vencelj (2 obrambi), Knez 3, Zafran 1, Grojzdek 2, Tekavčič 1, Hrovat 2, Stopar 6, Matej Košir 8, Pirnat, A. Kutnar, Krabonja 3,  Matic Košir 1, M. Kutnar, D. Košir, S. Vidmar

Krka: Tomič 1 (4 obrambe), Brajer (3 obrambe); L. Rašo 3, Bevec 1, Didovič 1, Okleščen 1, Pršina 1, Irman, Jakše 7, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj 2, Papež 8, Kukman, Matko, Florjančič 2

Sedemmetrovke:  SVIŠ 1 (2), Krka 3 (5)
Izključitve: SVIŠ 8 min; Krka 12 min

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Komentarji