Črna Gora za novega selektorja izbrala Hrvata!

Pred kratkim smo poročali o odstopu črnogorskega selektorja Zorana Roganovića, ki je svojo zadnjo tekmo odvodil ravno proti naši reprezentanci na mundialu na Poljskem. Danes je prišla novica, da bo to mesto prevzel nekdanji hrvaški vratar Vlado Šola.


55-letni Šola je s hrvaško reprezentanco leta 1995 in 2005 osvojil srebrni medalji na svetovnih prvenstvih, leta 2003 je postal svetovni prvak, leta 2004 pa še Olimpijski prvak.  Leta 2008 je sklenil svojo igralsko pot pri Zagrebu, leta 2011 pa začel plavati v trenerskih vodah, ko je prevzel ženski klub v Moskvi. Kasneje je deloval še v Katarju i potem se ponovno vrnil na Balkan. 

Na klopi Črne Gore bo debitiral 9. marca, ko se bo pomeril s slovensko izbrano vrsto na kvalifikacijah za EHF EURO 2024. Šlo bo za prvo mesto v skupini, saj imata obe reprezentanci po 4 točke (zmage nad Kosovom in Bosno)

Vlado Šola: “Zahvaljujem se predsedniku zveze Petru Kapisodi in Upravnemu odboru na imenovanju, ki ga doživljam kot veliko čast. Črna Gora je država, ki je proizvedla veliko kvalitetnih rokometašev in trenutno igra lep rokomet ter ima sijajno perspektivo. Res je zadovoljstvo delati v takšnih pogojih. Točno čez en mesec nas čaka prva od dveh kvalifikacijskih tekem proti Sloveniji in težko bo narediti nekaj novega v tako kratkem času. Zaradi tega se moram zanašati na to kar je počel dosedanji selektor Zoran Roganović. Je pa v preteklih letih delal odlično. To ne govorim le iz vljudnosti, tako resnično mislim in bom nadaljeval kjer je on končal. Seveda vsak trener pusti svoj pečat v ekipi, ki jo vodi in jaz verjamem, da bomo po analizi večjega števila tekem Črne Gore in seveda še posebej tekem odigranih proti Sloveniji na svetovnem prvenstvu, izvlekli zaključke in pripravili dobro strategijo kako bi prišli do dobrega rezultata na teh dveh tekmah.”

 

FOTO: RZS

Komentarji