Krka do pomembne zmage proti Slovenj Gradcu

Rokometaši Krke so danes gostili nasprotnike iz Slovenj Gradca, s katerimi so bili po 14. krogih lige izenačeni na petem mestu. Obračun na Dolenjskem je pripadel domačinom, ki so se po 60 minutah veselili zmage z rezultatom 32-26.


Tekmo so bolje otvorili domačini, ki so si po prvih petih minutah igre priigrali prednost treh zadetkov (4-1). Gostje so do 10. minute zaostanek znižali na -1 (5-4). Rokometaši Krke so v nadaljevanju ponovno zbežali na nekaj golov prednosti, zaostanek gostov z izidom 10-6 pa je trenerja Slovenj Gradca prisilil v minuto odmora. Do konca prvega polčasa so gostje zaostanek znižali na -2, ekipi pa sta na odmor odšli ob rezultatu 14-12.

Drugi polčas se je začel precej izenačeno, saj je bila razlika v zadetkih po desetih minutah nadaljevanja še zmeraj dva (18-16). Domačini so nato na krilih navijačev prevzeli kontrolo nad igro ter do 49. minute prišli do prednosti šestih zadetkov (24-18), ki jim je omogočila mirnejši vstop v končnico srečanja. Razlika v zadetkih se do zadnjega zvoka sirene ni bistveno spremenila, rokometaši Krke pa so z zmago z rezultatom 32-26 skočili na četrto mesto ligaške razpredelnice.

Med rokometaši Krke je bil z 8 goli najuspešnejši Uroš Knavs, v taboru gostov pa se je pod 11 zadetkov podpisal Rok Cvetko. Pomembno vlogo pri zmagi Krke je z 18 obrambami odigral tudi vratar Jure Blaževič.

FOTO: Gašper Simonič

Komentarji