Črnih sedem minut Velenjčane oddaljilo od finala

Rokometaši RK Gorenje Velenje so v svoji Rdeči dvorani gostili povratno tekmo polfinala evropskega pokala proti grškemu AEKu. Po prvi tekmi, ki so jo v Grčiji z rezultatom 31:29 dobili domačini  še nič ni bilo odločeno. Pred rokometaši je bilo še 60. minuti izenačenega in izjemno napetega obračuna, če lahko sodimo po prvi medsebojni tekmi.


Velenjčani so v tekmo siloviti in že v 5. minuti vodili z 4:0. Tako je moral hitro s svojo prvo minuto odmora reagirati gostujoči trener Dimitris Dimitroulias. A gostom niti to ni pomagalo. Igra velenjskih os je na začetku delovala izjemno. V napadu so lomili nasprotnika in na začetku 14. minuti povedli že za šest golov (9:3). Igralci Velenja so v prvem polčasu delovali zares izjemno. Njihov najvišja prednost je v 21. minuti znašala osem zadetkov (15:7). Po slabšem začetku so se v drugi polovici prvega polčasa prebudili tudi Grki, a pravega priključka Velenjčanom niso uspeli najti. Velenjske ose so tako prvi polčas suvereno pripeljali sebi v prid in na odmor odšli s prednostjo šestih golov (19:13). Igralci Velenja so si pred nadaljevanjem priigrali lepo prednost, a tekma je bila še daleč od odločene. Pred rokometaši je bilo še 30. minuti in vemo, da so se v rokometu že nemalokrat dogajali izjemni preobrati.

Tudi v drugi polčas so Velenjčani vstopili silovito in svojo prednosti hitro povišali na osem zadetkov (21:13). Prednost velenjskih os se je skozi polovico drugega polčasa gibala med šestimi in sedmimi zadetki. Hudo težavo pa je Velenjčanom prinesla poškodba Aleksa Kavčiča preko katerega je potekalo večino napadov. V 48. minuti pa so se Grki približali na pet golov (27:22). Tako je s svojo minuto odmora reagiral trener Velenjčanov Zoran Jovičić. Tudi to ni prebudilo njegovi igralcev. Grki so z delnimi izidom 0:6 rezultat znižali iz 27:20 na 27:26 in tako je bilo ponovno vse odprto. Igralci Velenja so svoj prvi golo dosegli po sedmih minutah posta. Za ta pa je poskrbel najizkušenejši v velenjski zasedbi David Miklavčič. V 55. minuti pa so gostje prvič na tekmi rezultat izenačili na 28:28. Ob koncu 57. minute pa so Grki prvič na tekmi tudi povedli (29:30). To je že pomenilo, da Velenjčane v finale pelje zgolj zmaga s tremi zadetki prednosti ali več. A Grki so do konca tekme niso pustili presenečenja in se tako uvrstili v veliki finale evropske lige. Tekma se je sicer končala brez zmagovalca z rezultatom 31:31.

GORENJE VELENJE : AEK ATHENS 31:31 (19:13); Skupni izid  60:62
Tajnik 8, Verdinek 7; Lemos 8, Tziras 5

Komentarji