Črnomelj in Železniki vendarle v 2. DRL?

Veliko se je že govorilo in pisalo kako bo z ekipami v spodnjem delu lestvice 1. B lige. Ekipe v drugem najkakovostnejšem slovenskem tekmovanju so odigrale prvi del tekmovanja, nato pa sta se oblikovali končnica za prvaka (1. – 6. mesto) in končnica za obstanek (7. – 12. mesto). Napredovanja v 1. ligo NLB se veselijo rokometaši SVIŠ-a, ki so osvojili naslov v 1. B ligi, drugo mesto pa je osvojilo Herz Šmartno. Še vedno ni jasno, kako bo z zadnjima ekipama na lestvici RD Alples Železniki in RK Črnomelj.


Ob koncu minule sezone so klubi po glasovanju, ki ga je najbolj podpiral RK Črnomelj, skupno izglasovali, da iz lige ne izpade nobena ekipa. Tako bi 1. B liga doživela širitev, tako kot liga NLB v prejšnji sezoni, kjer ni izpadla nobena ekipa.

Po neuradnih informacijah naj ne bi bilo nič od napovedane širitve 1. B lige. Statutarna komisija RZS naj bi namreč razveljavila glasovanje klubov, ki so s skupno večino (šest proti petimi glasovi) odločili, da iz lige ne izpade nihče. Zadnje uvrščenima ekipama RD Alples Železniki in RK Črnomelj se tako vendarle obeta igranje v 2. DRL. Iz 2. DRL v 1. B ligo napredujeta RD Moškanjci Gorišnica in Radovljica-Cerklje.

Končna odločitev o tem, kako bo z izpadom v 1. B ligi naj bi bila jasna jutri.

Komentarji