Deja Ivanović: “Želimo si vrnitve na evropski prestol”

Evropska rokometna zveza (EHF) je objavila seznam 16 klubov, ki bodo v sezoni 2021/22 tekmovali v ligi prvakinj. Med njimi je tudi Krim Mercator, za katerega bo to že 27. zaporedna sezona med evropsko elito. Ljubljančanke bodo letos, kot kaže, edini slovenski predstavnik v Evropi, so sporočili iz tabora krimovk.


Klubi, ki se bodo prihajajoči sezoni borili za evropski naslov, so: hrvaška Podravka, danski Odense, francoski Brest, nemška Borussia, madžarski FTC in Györi, črnogorska Budućnost, branilci naslova iz Norveške, romunska Bukarešta in ruski CSKA. Dodatno so si mesto v Evropi prislužili še danski Esbjerg, francoski Metz, ruski Rostov-Don, švedski Sävehof, turški Kastamonu ter ljubljanski Krim Mercator.

Tekmovanje ima enak format kot pretekla leta. Prvi del bo potekal v dveh skupinah s po osmimi klubi, žreb bo v petek, 2. julija, preko spletnih kanalov EHF.

“Ponosni smo, da smo že toliko zaporednih sezon stalnica v Evropi. Konkurenca med najboljšimi je vsako leto močnejša, zato je biti del nje posebna čast in obenem pohvala za strokovno vodstvo, ki dela dobro. Skladno z vizijo kluba in ekipo, ki smo jo sestavili za prihajajočo sezono, si v duhu praznovanja 20. obletnice prvega naslova evropskih prvakinj želimo, da bi se tja znova vrnili. Priložnost se ponuja že to sezono,” je ob tem dejala športna direktorica kluba Deja Ivanović.

Komentarji