Maribor predstavil novi okrepitvi

Vodstvo RK Maribor Branik je po predstavitvi novega trenerja za novo sezono zavihalo rokave s kadrovanjem ekipe za naslednjo sezono. Vijoličaste bo v naslednji sezoni vodil Luka Žvižej, Maribor pa je danes na svoji uradni klubski spletni strani sporočil novico o dveh prihodih. Klubu se bosta v naslednji sezoni pridružila Ignjat Nešić in Jan Kovačec.


Vodstvo RK Maribor Branik se je dogovorilo za sodelovanje z izredno nadarjenim srbskim igralcem Ignjatom Nešićem, ki igra na položaju desnega krila.

Beograjčan, ki bo avgusta dopolnil 19 let, velja za enega izmed največjih talentov svoje generacije. Nase je opozarjal že v mlajših selekcijah, leta 2018 pa prvič zaigral za člansko ekipo Partizana. V sezoni 2019/20 je izkušnje nabiral pri Vojvodini iz Novega Sada in Crvenki, lani pa se vrnil v Partizan.

185-cm visoki Nešić je zaradi svoje nadarjenosti od leta 2017 ves čas član različnih selekcij srbske izbrane vrste, v njenem dresu pa si je priigral tudi nekaj individualnih nagrad.

Ignjat Nešić, novi igralec RK Maribor Branik: »Prepričan sem, da lahko v Mariboru napredujem in izboljšam svojo igro. Vidim, da je Maribor klub z dobro organizacijo, ki veliko vlaga v razvoj mladih igralcev. Vem, da igram na mestu, ki ga zaseda kapetan, ki je bil na tem položaju v zadnji sezoni najboljši v ligi, a mi to predstavlja samo še dodaten izziv. Hkrati je to priložnost, da se učim od najboljših. Upam, da bom upravičil klubska pričakovanja in da bomo z ekipo dosegali dobre rezultate.«

Mariborčani so za sodelovanje v naslednji sezoni dogovorili tudi z 19-letnim Janom Kovačecom, ki je zadnja tri leta preživel pri MRD Dobova, kjer je v lanski sezoni tudi debitiral v članski konkurenci.

Kovačec je v minuli sezoni v ligi NLB zbral 10 tekem in dosegel 22 golov, nase pa opozoril na tekmi 18. kroga z RK Gorenje Velenje, ko se je izkazal s petimi goli.Kovačec je z Mariborom podpisal štiriletno pogodbo, z novimi soigralci pa se bo spoznal ob začetku priprav na sezono 2021/22.

Jan Kovačec, novi igralec RK Maribor Branik: »Že kot kadet sem iz svojega matičnega kluba MRK Zaprešić prestopil v MRD Dobova, kjer sem preživel lepa tri leta in okusil igranje v članskem rokometu. Sledil je klic Maribora, po pogovoru z vodstvom pa sem prepoznal vizijo, ki temelji na delu z mladimi igralci. Zato sem se odločil za ta korak, ki mi bo omogočil, da še dodatno napredujem. Upam, da bom klubu prihodnje leto pomagal v boju za priključek k vrhu slovenske lige.«

Mihael Pisanec, poslovni direktor RK Maribor Branik: »Kovačec je igralec, ki je v tej sezoni nekajkrat opozoril nase, v klubu pa smo ocenili, da lahko pri nas močno napreduje in v prihodnje prevzame eno izmed osrednjih vlog v naši ekipi. Jan vsekakor sodi v krog najbolj nadarjenih igralcev v regiji, zato smo veseli, da bo v naslednjih štirih letih igral za Maribor.«

FOTO: Anamarija Valentina Danjko/RK Maribor Branik

Komentarji